Polis her yerde bombacıyı arıyor!

bombacı
Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 4’ü Türk vatandaşı 14 kişinin ölümüne neden olan patlamada kullanılan otomobili sınır kapısına getiren 3 şüpheliden birini, aracıyla Antakya yönüne götüren taksici Tamer A.’nın ifadesi doğrultusunda, eşkali belirlenen Suriyeli bombacı aranıyor. Suriyeli bombacının Türkiye’den çıkış yapma ihtimaline karşın gümrük kapılarında kontroller artırıldı. İç savaşın sürdüğü Suriye’den 3 şüpheli tarafından geçen 11 Şubat’ta saat 14.17’de Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirilen beyaz renkli otomobil, saat 14.37’de patlatıldı. Türk vatandaşları Hasan Dağ, Ali Sille, İbrahim Yalçınkaya ve Ahmet Taş’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin can verdiği patlamayla ilgili şüpheli 3 kişi saptandı. Sınır kapısının güvenlik kamerası kayıtlarına göre, 1’i kadın olduğu ileri sürülen 3 şüpheliden 2’sinin otomobili park ettikten sonra Suriye’ye döndüğü, 1’inin ise Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi.
TÜRKİYE’DEN ÇIKIŞ YAPTI MI?
Polis, jandarma ve istihbarat ekipleri tarafından mercek altına alınan güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sırasında Türkiye’ye geçen bombacının, bir taksiye bindiğinin saptanmasının ardından, taksici Tamer A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelinin tam olarak eşkali belirlendi. Tamer A.,’nın da ifadesinde, “Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriyeli bir vatandaş taksiye bindi, kim olduğunu bilmiyorum, Antakya’ya doğru gittik. 35 kilometre gittik. Antakya’ya yaklaşık 15 kilometre kala yolda bıraktım” dediği öğrenildi. Olayla ilgilisinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakılan Tamer A., ise ortadan kayboldu.
GÜZERGÂHTAKİ KAMERALAR İNCELENİYOR
Bu gelişme üzerine eşkali net olarak ortaya çıkan şüpheli Suriyelinin yakalanması için başta yol güzergahları olmak üzere, Antakya’daki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Şüphelinin taksiden indikten sonra Antakya’ya, oradan da Yayladağı’na geçip, Yayladağı Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye çıkış yapma ihtimali de değerlendiriyor.
Bombanın patlatıldığı saat ile Reyhanlı’dan Yayladağı’na gidiş süresi hesaplanarak gümrük kapısından tahmini çıkış saatinde, Suriye’ye geçenlerin kimlikleri de araştırılıyor. Bombacının Türkiye’den çıkış yapmamış olma ihtimalini de değerlendiren güvenlik güçleri, bölgedeki evlerde kalan Suriyelileri de mercek altına aldı. Bu arada olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında da yaralılar, gümrük çalışanlarının ve bazı görgü tanıklarının ifadesinin de alındığı kaydedildi.
KAPIDA ZARAR GÖREN YERLER ONARILIYOR
Patlamada gümrük sahasında zarar gören yerlerin onarımı ise hızla devam ediyor. Özellikle patlamanın şiddetiyle kullanılamaz hale gelen bilgisayar sisteminin onarımı için çalışma sürdürülüyor.

Önceki İçerikTAMPON BÖLGEDEKİ TÜRK TIRLARI TÜRKİYE’YE ALINDI
Sonraki İçerik‘Termik santrallerin, taahhütler yerine gelirse çelikhanelerden daha zararsız olacağı kanaatindeyim”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.