Samsunlu ‘güler Yüz’ler İstanbul’u Gezdi

Samsunlu ‘güler Yüz’ler İstanbul’u GezdiGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Yüz Güler Yüz’ projesiyle 2 bin 500 öğrenci Türkiye’yi geziyor.
Samsun Gençlik Merkezi’nden giden öğrenciler, İstanbul’da tarihi yerleri gezerek, etkinliklere katıldı. Proje kapsamında ilk olarak Diyarbakır, Van, Mardin, Samsun ve birçok ilden toplanan 550 kişilik kafile, 50 kişilik gruplar halinde İstanbul’a ve Konya’ya gitti. Samsun’dan İstanbul’a giden öğrenci kafilesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim, Sanat ve Kültür Daire Başkanı Feride Bitirim tarafından karşılandı. Öğrencilere, bakanlık tarafından çıkartılan bere ve yaka kartı dağıtıldı. Öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.
Kız öğrencilerden oluşan kafile, 4 gün boyunca tarihi mekanları gezdi ve bir dizi etkinliklere katıldı. Erkek öğrencilerden oluşacak 550 kişilik ikinci kafile de yarıyıl tatilinin ikinci haftası proje kapsamında geziye katılacak.
Bu arada, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından seçilen öğrenciler, illerdeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurtlarda konakladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın mezun olduğu lisede eğitim gören Fatmanur Turali, projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti. Turali, “Uçağa daha önce binmemiştim. İstanbul, tarih ve kültür başkenti. Bu projeye destek veren Suat Kılıç’a, daha doğrusu Suat abiye, böyle bir projeye destek verdiği için teşekkür ederim” dedi.
Ebru Ocak ise, “İlk defa uçağa bindim. Çok güzel bir duygu. Bir anda her taraf bembeyaz bulutlarla kaplanıyor. Bu, çok güzel bir duyguydu. Havaalanı dışında güzel bir İstanbul olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.
Müge Bal da, “Böyle bir ortamda bulunmaya layık bulunduğum için çok mutluyum. Daha önce İstanbu’a gelmemiştim. Tarihi mekanları çok merak ediyordum, gördüm ve bize bu imkanları verenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.