Bakan Çağlayan Ve Çelik, Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı

Bakan Çağlayan Ve Çelik, Ankara’daki Terör Saldırısını KınadıEkonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara’da ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,
Adana’da Akdeniz Tekstil Hammaddesi İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından 1’incisi düzenlenen ‘Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’na katıldı. İlk konuşmayı yapan Bakan Çelik, ABD Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade ederek, “Saldırı esnasında bir polis memuru şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Buraya gelmeden ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi aradım. Kendilerinin iyi olduğunu, kaybedilen polis memurundan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Basın mensubu Didem hanım ağır yaralı. Ona ve diğer yaralılara Allahtan şifa diliyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin gösterdiği gayretlerin ve Türkiye’nin büyümesini istemesinin bazı odakları rahatsız ettiğine dikkat çeken Bakan Çelik, “Türkiye güvenli bir ülkedir, kudretli bir devlettir. Dünyanın her yerinden önlenemeyen terör saldırısı meydana gelmektedir. Türkiye terör saldırısını önlemede deneyimli kadrolara sahiptir. Canlı bombanın kim olduğu ne şekilde hareket ettiği şeklinde basına bilgiler yansıdı. Özellikle ülkemizde misafir olan yabancı devletlerin vatandaşları ülkemiz güvenli bir ülkedir, burada rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirsinler. Ülkemiz terörle mücadeleyi eninde sonunda kazanacaktır” dedi.
Bakan Zafer Çağlayan da terör saldırısını kınayarak şunları söyledi:
“Türkiye önemli bir sürece girdi. Ekonomide büyük hedefleri var. Hedeflerini her geçen gün gerçekleştiriyor. Türkiye de siyasi istikrar ve barış ortamı sağlandı. Önemli çalışmaların gündemde olduğu bir ortamda büyüme, istikrar ve kardeşlikten yana olmayanların, Türkiye düşmanlarının ABD elçiliğine yaptıkları alçakça saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden polise Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarının, tüm milletimizin başı sağ olsun.