Altınova’da Askerlere Gözyaşlı Coşkulu Uğurlama

Altınova’da Askerlere Gözyaşlı Coşkulu UğurlamaBalıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde 93/1 tertip asker adayları 3 gün 3 gece süren eğlence sonrası, birliklerine dualarla yolcu edildiler.
Dün son olarak 40 kişi davul ve zurnalarla belde de tüm evleri dolaşarak helalleştikten sonra asker adayları sabah toplanarak Selimiye Camisi sabah namazı kıldılar.
Ardından ise toplu olarak İstiklal Marşı okuyan asker adayları için cami imamı Üzeyir Çelik tarafından, ‘güle güle gidip, gelmeleri’ için dua edildi.
Belediye Başkanı Asım Sürer, “Ben de askerim, çok hassas bölgelerde görev aldım, anneler, babalar, eşler ve kardeşler hiç üzülmesin. Gerekirse vatanımız için o dağlara çıkmak, şehitlik mertebesine ulaşmak herkese nasip olmaz. Orası ana kucağından farksız. Asker ocağı, ayrı bir okul, eğitim yeridir. İnşallah çocuklarımız bugün olduğu gibi güle oynaya geri gelecekler. Diğer asker adaylarını yolcu edecekler. Allah yolunuzu açık etsin” şeklinde konuştu.
Daha sonra tüm asker aileleri, geleneksel hale gelen yakınları birbirleriyle vedalaşmak için sıra oluşturarak vedalaştılar.
Uğurlama töreninde, anne, baba ve eşleri ile yakınlarının vedalaşmaları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Gözyaşı adeta sel oldu. 3 aylık bebekleri olan Mustafa ve Gamze Gültek çiftinin ayrılması izleyenleri ağlattı.
Asker adayları son olarak arkadaşlarını eller üzerinde havaya atarak geleneksel olan, ‘En büyük asker bizim asker’’ tezahüratlarıyla asker uğurlama sonrası birliklerine güle oynaya vatani görevlerini yapmaya uğurlandı.

Önceki İçerikVakad Köylerle İlgili Raporunu Açıkladı
Sonraki İçerikTarsim Bölge Müdürü Taşdemir: