Türk Eğitim Derneği’nden 85. Yıl Balosu

Türk Eğitim Derneği’nden 85. Yıl BalosuTürk Eğitim Derneği (TED), eğitim hayatındaki 85. yılını düzenlenen baloyla kutladı.
TED, 85. yılını Sheraton Otel’de düzenlenen baloyla kutladı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, eski Maliye Bakanı ve MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve çok sayıda TED mezunu davetli katıldı.
TED 85. Yıl Balosu, ‘TED’ten Kareler’ sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından gecenin açılış konuşmasını yapan TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, ülkeye olan borcun, gelecek inşa ederek ödendiğine dikkat çekerek, “TED’i güçlü kılan bu ülkenin ortak paydası olmasıdır. Sizlerin desteği bizim için güç kaynağıdır” dedi.
Eğitim ve kalkınma ilişkisinin günümüzde de açık şekilde görüldüğünü belirten Pehlivanoğlu, eğitimde seferberlik yapma zamanının geldiğini savunarak, “Ülkemizde fark yaratacak yeni eğitim kurumları açmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Pehlivanoğlu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren TBMM Başkanı Çiçek, TED’in 85 yıldır kaliteli bir hizmet verdiğini söyleyerek, “Bu eğitim kurumlarında yetişmiş insanlarımız, her alanda çok konuları başarmışlardır. Türkiye’nin geldiği noktada TED kurumlarında yetişen çocukların büyük katkısı vardır” diye konuştu.
TED Üniversitesi’nden de bahseden Çiçek, üniversite ile çıtanın biraz daha yükseldiğinin altını çizdi. Eğitimin bir ülkenin geleceğinden vazgeçemeyeceği bir unsur olduğunu dile getiren Çiçek, “Bugün çıkan pek çok sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor. Çıkan sorunları da mecliste kanun yaparak gidermeye çalışıyoruz. Meclis kanun fabrikasına döndü. Gece sabahlara kadar çalışıp, hiç durmadan kanun çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.