Sivil Zabıtalar Yere Tükürenlere Ve Çöp Atanlara Göz Açtırmıyor

Sivil Zabıtalar Yere Tükürenlere Ve Çöp Atanlara Göz AçtırmıyorEskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı sivil giyimli zabıta ekipleri, yere tükürenlere ve çöp atanlara ceza yağdırıyor.
Çevreye yönelik örnek projelere imza atan Odunpazarı Belediyesi, sivil giyimli zabıtalarla çevre denetimleri yapıyor. Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan sivil ekipler, şehrin işlek caddelerini kontrol ederek, yere çöp ve izmarit atanlarla yere tükürenlere Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesiyor. Üniformalı ekiplerle de temas halinde olan sivil zabıtalar, karşılaştıkları olaylar hakkında bilgilendirmede bulunuyor.
Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, “Başlattığımız bu çalışmayla çevremize sahip çıkmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın şikâyetleri doğrultusunda oluşan çevre kontrol ekibimizle yerlere tükürerek insan sağlığını tehdit eden kişi ya da kişilere engel olmaya çalışıyoruz. Sivil ekiplerimiz tarafından tespit edilen kişilere kanunların bizlere verdiği yetkilere dayanarak Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uyguluyoruz. Çevre konusunda vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.