Samsung Firmasından Kırıkkale’ye 1 Milyar Liralık Yatırım

Samsung Firmasından Kırıkkale’ye 1 Milyar Liralık YatırımDünya genelindeki teknoloji kuruluşları arasında yer alan Samsung firmasının Kırıkkale’de 1 milyar TL’lik yatırıma başlayacağı bildirildi.
Türkiye genelinde teknoloji alanında büyük yatırımlar gerçekleştiren Samsung firması, şimdi de Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi Kılıçlar
Beldesine 930 Milyon TL’lik bir yatırıma imza atıyor. Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği yatırım kapsamında daha önceden çalışmaları yapılan Doğalgaz Çevrim Santrali’nin temel atma çalışmalarının önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceği, projenin tamamlanarak Doğalgaz Çevrim Santrali’nin 2,5 yıl sonra faaliyete geçeceği belirtildi.
Samsung Türkiye temsilcisi Mehmet Oğuz, Micheal Koo, EunKyung Song ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret ederek, yapılacak yatırım hakkında bilgi verdiler. Samsung firmasının her alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Mehmet Oğuz, “Yatırımın anahtar teslim işini biz aldık. Dünya’nın en büyük yapım şirketi olarak faaliyet gösteren firmamız, Türkiye’de bu alanda ikinci yatırımını gerçekleştirecektir” dedi.
İlk projelerinin Gaziantep’te bir hastane yapımı olduğunu vurgulayan Oğuz, bu yatırımın daha da büyük olacağını dile getirdi. Türkiye’de başka projelerinin de olduğunu ifade eden Oğuz, bu projelerin de takipçisi olduklarını söyledi.
Samsung firmasının Doğalgaz Çevrim Santrali’nin yüzde 10’una ortak olacağını dile getiren Oğuz, “Santralimiz Türkiye’nin yüzde 3 elektrik üretimini karşılayacak. İki bin kişi de santralimizde istihdam etme fırsatı bulacak” şeklinde konuştu.
Lokal kaynakların değil, civar bölgelerdeki fabrika ve atölyelerin kaynaklarının kullanılacağını belirten Oğuz, “EPDK tarafından lisansı verilerek, uzun yıllar boyunca işletilebilecek. Yatırım anlamında çok büyük bir yatırım olacak. Bildiğiniz üzere Türkiye’de enerji sektörü özelleşti. Bizler de bu özelleşmeye bir hareketlilik, bir rekabet getirerek elektriğin daha uygun şekilde üretilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Önceki İçerikGönen Belediyespor’un Yeni Hocası Engin Yıldırım
Sonraki İçerikGürsu’da Parklar Güneş Enerjisiyle Aydınlatılıyor