Hatay Valiliği açıkladı: Üç Suriyeli dışında, 5 Türk de gözaltında!

Hatay Valiliği açıkladı: Üç Suriyeli dışında, 5 Türk de gözaltında!
Türkiye’ye kaçak giriş yapan Suriyeli şahısların Hatay’daki bir evde kalan Suriyeli sığınmacı muhalif avukatı kaçırmak isterken çıkan olayla ilgili Hatay Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“29/01/2013 günü Hatay İlinde Suriye uyruklu şahıslar tarafından yine Suriye uyruklu bazı şahısları zorla Suriye’ye götüreceği bilgisinin alınması üzerine, Hatay Emniyet Müdürlüğü ve MİT görevlileri tarafından ortaklaşa çalışmalara başlanmıştır. Bahse konu olayla ilgili olarak yapılan detaylı çalışmalarda şüphelilerin zorla alıkoydukları şahsı Yayladağı bölgesinden Suriye’ye götüreceklerine dair ek bilgiler elde edilmiş ve gerekli önlemler alınarak operasyonel çalışmalara başlanılmıştır.
Sınır bölgesine yakın ormanlık alanda bazı şahısların görülmesi üzerine, görevlilerimizce şahıslara DUR! ihtarında bulunulmuş ancak şahıslar yapılan ihtara silahla karşılık vermişlerdir.
Çıkan silahlı çatışma sonrası 2’si yaralı 3 kişi olay yerinde yakalanmış, 1 kişi ise silahla ateş ederek ormanlık alandan sınıra doğru kaçmıştır. Ayrıca zorla alıkonulan Suriye uyruklu bir şahıs ise herhangi bir yara almaksızın sağ olarak kurtarılmıştır. Çıkan çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemede;
1 Adet Rus yapımı El Bombası, 1 Adet 9 mm çapında tabanca, 1 Adet şarjör ve 6 adet dolu fişek, çok sayıda boş kovan elde edilmiştir.
Devam eden çalışmalarda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 3’ü Suriye uyruklu, 5’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu, ilgili kurumlar tarafından tüm boyutları ile ele alınmakta ve çalışmalar yürütülmektedir.”

Önceki İçerikABD Patriot Füze Rampaları Gaziantep Yolunda
Sonraki İçerik“KUZEY IRAK BÖLGESLE YÖNETİMİ İLE YAPILAN ANLAŞMADA PKK ETKİSİ VAR MIDIR?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.