Gürsu’da Parklar Güneş Enerjisiyle Aydınlatılıyor

Gürsu’da Parklar Güneş Enerjisiyle AydınlatılıyorGürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen güneş enerjisi sistemi TEDAŞ tarafından onaylanan ilk lisanssız yüksek gerilim projesi oldu.
Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından verilen hibe desteği ile hayata geçirilen sistem sayesinde UEDAŞ ile yapılan anlaşma gereği aylık 6 bin TL tasarruf sağlanacak. Projeyle belediyenin hizmet binaları ile parklar için harcanan elektriğin yüzde 40’ı güneşten sağlanıyor. Gürsu merkezindeki tüm parkların ve yeşil alanların sulama ihtiyacı solar enerjili su pompaj sistemi ile karşılanıyor. Güneş enerjisi sistemi internet üzerinden uzaktan izlenebiliyor.
TEDAŞ Ankara Ar-Ge Müdürlüğü ve TEDAŞ Bursa Uludağ Temsilciliği yetkilileri sistemi inceledi. Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’nün de katıldığı incelemede Güneş Evi ve paneller gezildi. Özcü, Güneş enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip Gürsumuz’un bu doğal potansiyelini kullanarak üretilen enerjiyle belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayacağız. 670 bin 950 TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu proje örnek olacak. Kamu ve özel sektörün alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda projemizi örnek alacağına inanıyorum ” dedi.