Gediz İlçe Merkez Nüfusu 7 Yılda Yüzde 20 Arttı

Gediz İlçe Merkez Nüfusu 7 Yılda Yüzde 20 ArttıGediz ilçe merkezi nüfusunun 7 yılda yüzde 20 arttığı bildirildi.
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, sanayi, eğitim, turizm ve ticari alanda yapılan yatırımlar ile göç alan kentlerden biri olan Gediz’in merkez nüfusunun 2005 yılına göre yüzde 20 artış gösterdiğini söyledi.
2005 yılında geçtikleri Kent Bilgi Sistemi ile Gediz Merkez nüfusunun 17 bin 446 olarak belirlendiğini, 2012 yılı Aralık ayı sonu itibariyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile alınan nüfus verilerinde ise Gediz merkez nüfusunun 21 bin 184 olarak açıklandığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz’de son 8 yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar neticesinde gözle görülen bariz bir nüfus artışı yaşandığını ifade etti.
Başkan Saraoğlu, “Bu tabloya göre 2011 yılı sonunda 20 bin 113 olan ilçe merkez nüfusu bir yıl içerisinde 1071 kişi artmıştır. Gediz, her konuda gerçekleştirilen yatırımlar ile göç alan kentler arasına girmiştir. Yapılan yatırımlarla Gediz’de iş alanları artmış buna paralel olarak göç almıştır.
2005 yılından bu yana Gediz şehir merkezinin nüfusu reel olarak yüzde 20 artış sağlamıştır. Gediz merkez nüfusu artan ilçeler arasındadır. Yatırımlar doğrultusunda nüfus daha da artacaktır” açıklamasında bulundu.

Önceki İçerikSulakyurt’ta Koruyucu Aile Projesi Tanıtıldı
Sonraki İçerikGenç Yeşilaycılardan Huzurevine Ziyaret