Eskişehirspor – Trabzonspor Maçının Ardından

Eskişehirspor – Trabzonspor Maçının ArdındanZiraat Türkiye Kupası B Grubu’nda Eskişehirspor evinde ağırladığı Trabzonspor’u karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncu değişikliklerinin maçın seyrini değiştirdiğini belirterek, “Bugün güzel bir atmosfer vardı Seyircimize teşekkür ederim. Yağışlı havada bizi yalnız bırakmadılar. Maçı bırakmayan maçı isteyen ve rakibini sürekli baskı altında tutan bir takımdık bugün. Oyuncularıma teşekkür ederim. Giren ve çıkan oyuncularla alakalı güvenimi aktarmak istiyorum. Oyuna oyuncu alırsınız size isteğiniz oyunu göstersin diye. Aldığımız iki oyuncu da oyunun seyrini değiştirdi. Takım olarak da rakibimizi belli bir yerde tutup, özellikle hızlı çıkışlarını önledik. Biraz daha rakibimizi hataya zorlayacak baskı yapabilsek daha çok pozisyon bulabilirdik. Ama yine de rakibimize pozisyon vermediğimiz için başarılıyız. Kupanın Eskişehirspor, Eskişehir taraftarları için çok önemli olduğunu biliyorum. Ben onlara hediye vermek istiyorum ve inşallah final oynarız. Futbolu iyi oynayan bir takımız ve gelecek adına umutlu olduğumuzu düşünüyorum. Geçen yıl 29 olan yaş ortalamasını bu yıl 23,8’e çeken 32 oyuncudan kurulu bir takım oluşturuldu. Yönetime çok teşekkür ediyorum. Henüz ligin yarısındayız. Üst sıralarda kalmak ve renkli Eskişehirspor’u görmek herkesi mutlu edecektir. Son dakikada attığımız golle maçı kazandık. Mutluyuz” dedi
Eskişehirsporlu Atdhe Nuhiu, zorda olsa kazanmayı bildiklerini aktararak, “Herkes bu maçın böyle biteceği beklerken biz oyunu döndürdük. Herkes takımımızın neler yapabileceğini gördü. Hakem oyunu bitirmedikçe oyun bitti diyemeyiz. Onun için sonuna kadar mücadele etmeniz gerekir. Zor da olsa kazanmayı bildik. Öncelikle hedefimiz gruptan çıkmak daha sonrada final oynamak” diye konuştu.
Eskişehirsporlu Özgür Çek, bugün sahada iyi bir mücadele olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Bugün kazanmamız gerekiyordu ve maçın son anına kadar bunun peşindeydik. Kazandığımız için mutluyuz. Taraftarımızın da çok büyük desteği vardı. Trabzonspor zor bir rakipti ama kazanmayı bildik. Son maç olan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını da kazarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hızlı şekilde hücuma çıkamadıklarını ve çok fazla top kayıpları yaptıkları için etkili olamadıklarını anlatarak, “Zeki’nin sakatlanması bizi üzdü. İnşallah oyuncumuza bir şey olmaz. Sağlık her şeyden daha önemlidir. Sahada istediklerimizi gerçekleştirdik ama hızlı şekilde hücuma çıkamadığımız için etkili olamadık ve çok sayıda top kayıpları yaptık. Golü kendi hatamızdan yedik. Oyuncularımızın duygusal tepkileri var. Bu süreci atlatmak kolay değil. Bu takım en kısa sürede iyi yerlere gelecek. Trabzonspor çok iyi yerlere gelecek. Oyuna sonradan aldığımız oyuncular isteğimiz katkıyı yapamadı. Ama biliyorum ki onlar iyi oyuncular” dedi.
Trabzonsporlu Paulo Henrique, zor bir maç olduğunu belirterek, “Hava koşulları nedeniyle daha zor hale gelen bir maçtı. 90 dakika boyunca sahada iyi bir disiplin gösterdik ama son dakikalarda yediğimiz golle sahadan mağlup ayrıldık. Kupadaki yerimizi hala koruyoruz ve önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.
Trabzonsporlu Soner Aydoğdu ise takımdaki arkadaşlarını iyi mücadeleden ötürü kutladığını kaydederek, “Bu maçta bir puan bize yetiyordu ama mağlup olmamıza rağmen kaybettiğimiz de bir şey yok. Çünkü kupadaki konumumuz devam ediyor. Önümüzde Gaziantepspor maçı var, ona odaklanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikCezaevinden Davul Zurnalı Tahliye
Sonraki İçerikTkdk Akdağmadeni’nde 9. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi