Çubuk’ta Yeşil Alan İki Katına Çıkarıldı

Çubuk’ta Yeşil Alan İki Katına ÇıkarıldıÇubuk’ta 6 mahalleye son 3 yılda 31 yeni park, 3 halı saha ve 2 basketbol sahası yapılırken, 279 bin 717 metrekare alana da 24 bin 736 ağaç fidanı dikildi.
Çubuk Belediyesi, bir yandan yeni parkların yapımına devam ederken diğer yandan parkların revize çalışmalarını sürdürüyor. 2009 yılında 16 adet park sayısı ve kişi başına düşen 3,73 metrekare yeşil alan ile devralan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 3 yıl gibi kısa bir sürede 31 yeni park, 3 halı saha, 2 basketbol sahası yaparak park sayısını 47 adete ve kişi başına düşen yeşil alanı da 7,8 metrekareye çıkardı.
Çubuk Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, bir yandan yeni parklar yapılırken diğer yandan da parkların revize çalışmaları sürdürülüyor. Parklar revize edilirken parkların daha modern bir görünüme sahip olması amaçlanıyor. Çubuk Belediye Başkanı Özden de sık sık gerçekleştirdiği bölge ziyaretlerinde parkları dolaşarak eksiklikleri yerinde inceliyor.
Çubuk’ta bulunan parklar çocukların yanı sıra yaşlılara da hem spor yapma hem de dinlenme imkanı sağlıyor. Çubuk Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl yapılan Mevlana Park, Zambak Park, Kosova Park, Cemre Park ve Engelliler Parkı projeleri de hayata geçirilerek Çubuk’a yeni bir soluk kazandırıldı.
Çubuk Belediyesi bir taraftan alt yapı ve üst yapı çalışmaları yaparken, bir yandan da rekreasyon alanlarının sayısını artırıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2012 yılında 7,80 metrekareyi bulduğu Çubuk’ta, bir yıl içinde 7 adet yeni park yapılırken, 5 adet parkın da revizesi gerçekleştirildi.

“2013’TE HEDEF 5 YENİ PAK, 1 TENİS KORTU VE 3 HALI SAHA”
Yapılan her parkın bir amaca hizmet etmesine özen gösterdiklerini belirten Çubuk Belediye Başkanı Özden, “Park alanların genişliğine göre çocuklar için modern oyun grupları, yetişkinler için fitness aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Çubuk’ta bulunan parklarımız deyim yerindeyse 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa 31 yeni park, 3 halı saha, 2 basketbol sahası yaptık. Kişi başına düşen yeşil alanı 3,73 metrekareden 7,8 metrekareye çıkardık. Mahallelerimizde oluşturduğumuz koruluklarda toplam 279 bin 717 metrekare alana da 24 bin 736 adet çeşitli cinslerde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Allah nasip ederse 2013 yılında 5 adet yeni park, 3 halı saha, 1 tenis kortu daha yapmayı planladık. Ayrıca Yeşil Çubuk Parkı’ndan Çubuk 2 Barajı’na kadar olan alanda rekreasyon, Gazi Üniversitesi Yerleşkesi önünde bulunan alanda yürüyüş yolu çalışmamız olacaktır” dedi.

Önceki İçerikSivas Açık Cezaevi’nde Tahliye Sevinci
Sonraki İçerikBaşkent’te "valiler Buluşması"