Başkan Soyer, Ödemiş Muhtarlar Derneği’ni Ziyaret Etti

Başkan Soyer, Ödemiş Muhtarlar Derneği’ni Ziyaret EttiSeferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, Ödemiş temasları kapsamında Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran’ı da makamında ziyaret etti.
Ziyarete Soyer’in yanı sıra Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci, Konak Kent Konseyi Başkanı Metin Erten, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mesut Keskin ve Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri M. İrfan Gündüz de katıldı.
Ziyarette, İzmir’in 30 ilçesinde devam eden “Köy yoksa geleceğimiz yok” konulu imza kampanyası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, “Dünya üzerinde ilk Anadolu’da kurulan ve ülkemizin en önemli yerleşim birimlerinden olan köylerimizin; Büyükşehir sınırları içinde kalanlarının tüzel kişilikleri yeni çıkan yasayla beraber kaldırılıyor. 16 bin köyün tüzel kişiliğinin kaldırılarak mahalleye dönüştürülmesi buralarda yaşayan insanlarımız için bir takım sıkıntıların başlangıcı anlamına gelmektedir. Üreten, ürettiği ürününü zor şartlarda satarak kıt kanaat geçinen köylümüzü önümüzdeki yıllarda daha zor günler beklemektedir. Bu nedenle yasanın iptal edilmesi için Kent Konseyleri’nin başlatmış olduğu imza kampanyası var. Bu kampanya ile toplanan imzalarla Anayasa Mahkemesi’ne yasanın iptali için başvurulacak. Ödemiş’in köylerinden de bu konuya duyarlı olmalarını, köylerini yani geleceklerini kaybetmemeleri için mücadele etmeleri istiyoruz” dedi.
Soyer, kampanya için Ödemişli köy muhtarlarından destek istedi.
Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran da, “Sayın belediye başkanımız ve kent konseyi başkanlarımızın ziyaretinden dolayı öncelikle muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum. İlçemiz köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın da büyük çoğunluğu yeni çıkan Büyükşehir yasasından dolayı sıkıntılı olduklarını gözlemliyoruz. Muhtarlar Derneği olarak köy muhtarlarımız aracılığıyla başlatılan imza kampanyasına gerekli olan desteği sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Önceki İçerikMadenci Ailelerine Anlamlı Ziyaret
Sonraki İçerikAkhisar Alışveriş Festivali Başladı