‘Yerel yönetim reformunun kapsamı genişliyor’

‘Yerel yönetim reformunun kapsamı genişliyor’
İskenderun’un pilot kentler arasında yer aldığı Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında, sunum düzenlendi.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen sunuma, Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyesi İlyas Güden, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Saydam, İskenderun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden Ali Kekeç ve ilgili belediye personeli katıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişimin Geliştirilmesi projesi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce yürütülüyor.
Sunumun içeriğini, sosyo-ekonomik haritalama calışması ve 6 pilot kentte yapılmış uygulamalar, İskenderun’da yürütülecek faaliyetler oluşturdu.
İlk aşamada Adana, Antalya, Kocaeli, Malatya, Mardin ve Trabzon’da uygulanarak, çalışması tamamlanan projenin, ikinci aşamasında ise, İskenderun’un da arasında bulunduğu 20 pilot kent yer alıyor.
Proje ile, yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için yerel yönetimlerin kapasitesini geliştirerek yerel yönetim reformunun kapsamını genişletmek hedefleniyor.
Proje kapsamında, iki gün süreyle kentimizde bulunan ekip, ilk olarak İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti. Daha sonraki gün ise, sunum düzenlendi.

‘Sosyal belediyecilik yapıyoruz’
Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Farkındalık Yaratma Uzmanı Sezai Hazır, Stratejik Planlama Uzmanı Ali Ercan Özgür, Eğitim ve Etkinlik Uzmanı Asmin Kavas, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Araştırmacı Ülker Şener’in katıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yerel yönetimlerin güçlü olmasının önemine değindi.
Ziyarette, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Farkındalık Yaratma Uzmanı Sezai Hazır, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, projeyle ilgili bilgi verdi.
Projeye uzman olarak katıldıklarını belirten Farkındalık Yaratma Uzmanı Sezai Hazır, birçok ilin önünde olan İskenderun’un, ekonomik ve stratejik olarak da entelektüel birikimli bir kent olduğunu ifade etti.
Yerel yönetimlerin etkinliği arttıkça demokrasinin de artacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan her şeyin halkla beraber ve halk için olması gerektiğini kaydetti.
Kentlerin yaşayan organizma olduğunu, bu organizmada beyin konumundaki toplumun rahat ve huzurlu olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Beyni, yani toplumu rahatlatmanın en iyi yolu adalettir. Onun için halkımıza eşit ve adaletli hizmet veriyoruz. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Altyapıya önem veriyoruz. Halkımızın ve kentimizin ihtiyacına yönelik çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Proje 20 pilot kentte yaygınlaştırılacak
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen sunumda konuşan Stratejik Planlama Uzmanı Ali Ercan Özgür, İlk aşaması 6 pilot kentte yapılan proje çalışmasının, 20 kentte devam ettiğini belirterek, “İskenderun bu yararlanıcı kentlerden biri” dedi. Vatandaş memnuniyeti araştırmaları (Vatandaş karnesi) altı pilot kentte proje aşamasında uygulandığını vurgulayan Stratejik Planlama Uzmanı Ali Ercan Özgür, kentteki paydaşlarca bir kent raporu oluşturulduğunu ifade etti.
Konuklara, kokteyl verilen aranın ardından, devam eden sunumda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Araştırmacı Ülker Şener, sosyo ekonomik haritalamanın amacını anlattı. Araştırmacı Ülker Şener, kentte yaşayanların gelir, eğitim, engelli durumu, mesleklerin yoğunlaştığı alanlar, girişimci kapasitesi, gençlerin yaşamı, genç istihdamı gibi çeşitli konularda sosyo-ekonomik haritalama çalışması yapıldığını ifade etti.
Slayt desteği ile düzenlenen sunum bitiminde konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, eğitim kadar, sosyal aktivitelerin de gerekli olduğunu vurguladı. İskenderun’un, modern, hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşanan örnek bir kent olduğunu belirten Farkındalık Yaratma Uzmanı Sezai Hazır, “Bu beni inanılmaz etkiledi” diye konuştu.
Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, seminere katılan proje ekibine, İskenderun’un fotoğrafının yeraldığı anı tabağı vererek, teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.