“Ellerinize sağlık”

“Ellerinize sağlık”
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, incelemelerde bulunduğu Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi ve Emine Karaca Öğrenci Yurdu’nun yapımında gösterdiği özveri ve gayretlerinden ötürü hayırsever iş adamı Paşa Karaca’ya teşekkür etti.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluş yıldönümü vesilesiyle geldiği İskenderun’da hayırsever Paşa Karaca tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ve hemen yanına yeni yapılan Emine Karaca Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Okulun yapımına hayran kalan Vali Lekesiz, hayırsever iş adamı Paşa Karaca’yı gayretlerinden ötürü kutladı. Vali Lekesiz’i İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, hayırsever Paşa Karaca, oğlu İbrahim Karaca, karşıladı.
Oldukça modern ve lüks yapılan Anadolu Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun içini ve dışını inceleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yapılan hizmetin çok güzel bir eğitim kurumu olduğunu belirti. Okul ve yurt hakkında Kaymakam Su ve hayırsever iş adamı Paşa Karaca’dan bilgi alan Vali Lekesiz, daha sonra yapılan yurt’un lavabolarından sınıflarına kadar birçok yeri inceledi. Okulun tamamını gezen Vali Lekesiz, Türk Kızılayı’nın bulunduğu malzeme deposunu da yerinde denetlerken, Kızılay depolarının bu kadar güzel bir okulun içerisinde gece kondu gibi durduğunu ve bu yerin bir başka yere taşınması için çalışmaların yapıldığını söyledi.
Paşa Karaca Öğretmen Lisesi’nin bahçesini ve binasını tamamını oldukça beğenen Vali Lekesiz, “Bu okulun bahçesi çok güzel. Buralara sakın bir ek bina yapmaya kalkmayın! Geleceğimizin yöneticileri olan öğrencilerimizin eğitim almış olduğu yer böyle olmalı” dedi.
Okul bahçesini gezen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Paşa Karaca’ya böylesi güzel bir eğitim kurumu kazandırdığı için övgüler yağdırarak “Paşa Karaca’nın özellikle çok büyük emek verdiğini biliyorum, Eğitim bizim vazgeçilmezimizdir. Sanki senin kendi oturduğun ev gibi özel göstermişsin bundan dolayı sana ve burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
32 derslik olarak yaptırılan Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi 5 katlı atlı olup, 7500 metre kare alana inşa adildi. Ayrıca okulun hemen yanına devletinde desteği ile yapılacak olan Paşa Karaca’nın eşinin adını verdiği Emine Karaca Öğrenci Yurdu ise, yine beş katlı olup, 5000 metre kare alana yapılıyor.

Önceki İçerikGümrükte inovasyon dönemi
Sonraki İçerikİskenderun Endüstri Meslek Lisesi 15 Haziran’da bitecek!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.