Hatay EMITT Fuarı’nda

Hatay EMITT Fuarı’nda
Medeniyetlerin buluştuğu, farklı kültürlerin kardeşlik havzası olan Hatay; bu yıl dünya turizm sektörünün önemli temsilcilerinin buluştuğu 17.EMITT Fuarı’nda da barış ve hoşgörü mesajını duyurmaya devam ediyor. Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan ilimiz, bu yıl da dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olan ve 3 gün sürecek olan 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMİTT) Fuarı’nda yerini aldı.
Bu yıl 70’ten fazla ülkenin ve aralarında dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerinin de yer aldığı 100 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen 17. EMİTT Fuarı’na ilimiz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) bünyesinde katıldı.
Ulusal ve uluslararası katılımın yoğun şekilde gerçekleştiği fuarda, ilimizin tarihi, kültürel zenginlikleri tanıtım CD’leri ve broşürler ile tüm ziyaretçilere ulaştırılırken, doğal ürünleri ve kendine özgü lezzetleri yerinde tatma imkânı ile tüm katılımcıların beğenisine sunuluyor. Binlerce yıllık medeniyet birikimi ve kültürel çeşitlilik sayesinde eşsiz bir lezzete sahip mutfak kültürü ile ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğrayan ilimizin standında bu yoğun ilgiden dolayı ürün temininde zaman zaman sıkıntılar oluşuyor.
Hatay EMITT Fuarı’nda
Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ilimizin, dünya turizm pazarında, tüketicinin değişen profiline bağlı olarak ortaya çıkan turizm taleplerine cevap verecek zengin tarihi, kültürel ve doğal potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli yeterli sayıda ziyaretçi ile buluşturmak için ‘Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın hazırlandığını söyledi. Hazırlanan bu plan doğrultusunda sahip olduğumuz tarihi ve turistik zenginlikleri tanıtmak amacı ile üç yıldır birçok yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldığımızı; Hatay Valiliği olarak, bu tür zeminlerde ilimizin mümkün olduğu kadar çok sayıda insanla buluşturulmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Planın, turizm konusunda yol haritamız olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz, fuara katılarak ilimizin ve ülkemizin tanıtılmasına destek veren başta Kültür Bakanlığımız olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, turizm sektörü temsilcilerine ve katkı veren herkese teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.