Meslektaşlarının haklarını savundular

Meslektaşlarının haklarını savundular
İskenderun Hukukçular Derneği, İskenderun Boyacılar Parkında bir araya gelerek, tutuklu avukat arkadaşlarının haklarını savunmak amacı ile bir basın açıklaması yaptılar.
Dernek Üyeleri adına bir açıklamada bulunan Nergiz Örs, “Memleketimizde en büyük anayasal hak olan siyasal ve hukuksal hak arama mücadeleleri, terör kapsamına sokulmaya çalışılmaktadır. Bildiğiniz gibi Cuma günü yapılan bir baskınla ÇHD’ye ve üye avukatlarının evlerine ve bürolarına baskınlar yapılmış, Avukatlık Kanunu, CMK ve hiçbir hukuki düzenlemeye uyulmamış, kapıların kırılmasına dek varan aramalar yapılmıştır. Bu baskınlar Ak Parti iktidarının muhalifleri tutuklatmak için artık delil yaratmaya dahi gerek duymadığının ve savunma mesleğinin kendisini suç haline getirme çabası olarak değerlendirilmektedir” dedi.
Ergenekon, KCK ve diğer davalarda olduğu gibi bu sürecin de diğer davalar ile işletilmeye çalışmakta olduğunu vurgulayan Örs, “Bu davalar yolu ile Ak Parti muhaliflerini sindirme operasyonları artık Türkiye’de inandırıcılığını yitirmiştir. Sahte delillerle, gizli tanıklarla yürütülen yargılama safhaları, siyasal iktidar tarafından çok önceden verilmiş mahkûmiyet kararlarına yargısal kılıf ve dayanak oluşturmaktan öteye gitmemiştir. Tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan operasyon ile toplumsal muhalefetin savunma hakkı halkın hak arama özgürlüğü ve güvencesi de bertaraf edilmiştir. Bu nedenlerle ülkemizdeki tüm hukuksuzluklarla beraber 1974 yılından beri askeri darbe dönemleri dâhil her türlü hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı etkili bir hukuk ve insan hakları mücadelesi yürüten halkın hukukunu toplumsal algıya yerleştiren bir hukuk örgütüne yönelik bu hukuksuzluğu da kınıyoruz” diye konuştu.

Önceki İçerikHızır gibi yetiştiler!
Sonraki İçerikPadaveze’nin katiline 15 yıl hapis!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.