“Kimyasal bombalar yerde herhangi bir tehlike yaratmaz”

“Kimyasal bombalar yerde herhangi bir tehlike yaratmaz”
Türkiye’ye Almanya’dan gelen Patriot hava savunma sistemlerinde görev yapacak Alman askerlerin komutanı Albay Marcus Ellermann, Türk toprakları üzerinde vurulacak kimyasal bombaların yerde herhangi bir tehlike yaratmayacağını söyledi.
Türkiye’ye bugün gelen, Kahramanmaraş’ta konuşlandırılacak Patriot hava savunma sistemleriyle ilgili Türk ve Alman askeri yetkilileri açıklama yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hava Binbaşı Cengiz Alabacak, “70 kilometre menzile sahip olan bu sistemler neden sınıra değil de sınıra 100 km mesafedeki Kahramanmaraş’a kuruluyor. Füzelerin Türk hava sahasında imha edilecek olması tehlike yaratmıyor mu?” şeklindeki soruya da cevap verdi. Binbaşı Alabacak, NATO’nun ve Türkiye’nin güvenlik birimleri arasında yapılan görüşmeler ve risk analizleri neticesinde bataryaların Kahramanmaraş’a kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Türkiye’ye Almanya’dan gelen Patriotların Alman Komutanı Albay Marcus Ellermann ise Patriotların en gelişmiş hava savunma sistemi olduğunu vurguladı. Ellermann ayrıca,Türkiye toprakları üzerinde vurulacak bir nükleer ya da kimyasal bomba parçalarının etkisinin çok az olacağını öne sürdü. Ellermann, “Bir füzenin Patriotlar tarafından vurulması sonrası yere düşecek parçaların vereceği zarar ile vurulmadan bir yerleşim noktasına düşerek vereceği zarar kıyaslanamaz. Vurulan bir füzenin parçaları tabi ki yere düşecek ama etkileri az olacaktır” dedi.
1991 yılında yaşanan Körfez Savaşı’nda Saddam Hüseyin’in kimyasal silah kullanma ihtimaline karşı, tehdit altındaki Güneydoğu Anadolu bölgesinde vatandaşlar evlerinin önüne tavuk bağlıyordu. Bu durum o günlerde gazetelere haber olmuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.