“Her bir insanın mutlu olması temel sorumluluğumuzdur”

“Her bir insanın mutlu olması temel sorumluluğumuzdur”
Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen Kaymakamlar Toplantısı, bu ay il merkezimizde yapıldı. Hata Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Valilikte gerçekleşen toplantıda, ‘Gönül Elçileri’ projesi ve bu kapsamda uygulanan ‘Koruyucu Aile’ konusu görüşüldü.
Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve eşlerinin de katıldıkları toplantıda, projenin önemine dikkat çekildi. Dünyadaki rekabetten kopmamak için gençlerimizi iyi eğitmemiz gerektiğine vurgu yapan Lekesiz, “Gençlerimiz iyi eğitilmeli ki, sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik kalkınmaya ciddi katkılarda bulunsunlar. Gençlerimizin iyi eğitilmesiyle beraber, iyi eğitimli bireylerden oluşan toplumsal dokumuz daha da güçlenecektir” dedi. İhmal edilebilecek tek bir bireyimiz dahi olmadığına dikkat çeken Lekesiz, “Her bir insan ayrı bir dünyadır ve her bir insan çok şey değiştirebilir. Kaldı ki, bir şeyi değiştirmese dahi, her bir insanın mutlu olması temel sorumluluğumuzdur. İşte bu proje de bu gerçekten hareketle doğmuştur” şeklinde konuştu. Devletimizin gözetimi altındaki çocuklarımıza en iyi şekilde bakıldığını, dünya yokuşunu çıkabilmeleri için gereksinim duydukları güç ve enerjiyle donatıldıklarını da hatırlatan Lekesiz, “Ancak onların asıl ihtiyacı olan şey; sıcak bir aile ortamıdır. İşte bunun için ‘Nasıl yapılırsa Devlete emanet çocuklarımız topluma daha sağlıklı bireyler olarak kazandırılır’ konusunda uzmanlar sayısız araştırmalar yaptı. Araştırmalar sonucunda da, çocukların aile sıcaklığına ve aile sevgisine olan ihtiyacının, en önemli husus olduğu anlaşıldı” diye konuştu.
Hatay genelinde, sıcak bir aile ortamı bekleyen 290 çocuğumuz bulunduğunu hatırlatan Vali Lekesiz, “Gönül elçileri; toplumda konuya ilişkin duyarlılığı ve bilinci artırmak, kendisi koruyucu aile olarak bir çocuk alıp bakmasa dahi, çevresindekilere bu konuyu anlatıp, bir çocuğumuzu sıcak bir yuvaya kavuşturmak yönünde görev üstlenecekler. Vali yardımcılarımızın ve kaymakamlarımızın eşleri de 6 ay sürecek olan bu kampanyanın yürütülmesinde kilit rol oynayacaklar. Onlara şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz’ın konuşması, İl Müdürlüğü öğretmeni Ayşen Dirlik’in sunumu ve konunun uzmanlarının konuya dair soruları cevaplandırmalarının ardından Vali yardımcılarımızın ve Kaymakamlarımızın eşleri hanımefendiler ‘Gönül Elçisi’ başvuru formunu doldurarak, çocuklarımıza sıcak bir yuva kazandırılması yönünde ilk adımı attılar.

Önceki İçerikHainler “şaka yapıyoruz” demişler!
Sonraki İçerikPatriotlar Kahramanmaraş’a gitti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.