Halkı huzursuz etmeye hakkınız yok!

Halkı huzursuz etmeye hakkınız yok!
Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İskenderun Şube Platformu, tutuklu olan KESK yönetici ve üyelerinin serbest bırakılması için bir kez daha Pac Meydanı’nda bir araya geldi. Tutuklu yöneticilerinin serbest kalmaları için eylem yapmak isteyen guruba polis, izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle izin vermedi.
Eylemciler ısrarla yürümek isterken polis ise bu konuda tavrının net olduğu ve yürümeye halkı kimsenin huzursuz etmeye haklarının olmadığını dile getirdi.
Pac meydanında gerçekleştirilen toplanmanın arından ise yaşanan gerilim yaklaşık iki saat sürdü. Kaldırım üzerinde oturan eylemciler hak ararken bir başkasının hakkını ve kazancını engellediklerinin farkına bile varmadılar.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer’in olay yerine gelerek yürüyüşe müdahale edeceklerini ve burada bulunan birçok eylemcinin devlet memuru olabileceklerini bu konudan işlem yapmak istemediğini ve eğer işlem yapılırsa sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdi.
Ancak yapılan tüm anonslara rağmen KESK ısrar edince olan, orada bulunan esnafa ve akşam saatlerinde evine gitmekte olan vatandaşlara oldu.
Yaklaşık 2 saat boyunca kaldırımda bekleyen ve oturan eylemciler yüzünden orada bulunan birçok esnaf ise işyerlerini kapatmak durumunda kaldı. Özellikle iş yerine kimsenin girmemesi nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf, “Bizler daha çok mağdur olduk. Bu eylemciler burada oturdu diye, iş yerine müşteri giremiyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.