Amanoslar teröristlere mezar oldu

Amanoslar teröristlere mezar oldu
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Amanoslarda terör örgütü Pkk’ya yönelik yapılan 186 operasyonda 4’ü yaralı 8 ölü olmak üzere 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.
Vali Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Başoğlu’yla birlikte 2012 yılını değerlendirdi.
Geçtiğimiz yıl, Amanos dağları kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü Pkk’ya yönelik 186 operasyonda 4 örgüt mensubunun yaralı, 8 örgüt mensubunun ise ölü olmak üzere toplam 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Vali Lekesiz, ele geçirilen dokümanlar sayesinde bir örgüt mensubunun da İstanbul’da yakalandığını dile getirdi.
Operasyonlarda jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını aktaran Vali Lekesiz, yapılan operasyonlarla birlikte 5 adet uzun namlulu silah, 3 adet roket atar, 4 adet tabanca, 20 tane el bombası, 8 adet telsiz ile telsiz şifreleri, 70 kilogram patlayıcı madde ile çok sayıda patlayıcı madde düzeneği ile silahlara ait mühimmatın yanı sıra örgütsel dokümanların da ele geçirildiğini aktardı.
2012 yılında il genelinde 24 bin 935 asayiş olayı yaşandığını aktaran Vali Lekesiz, bunlardan 21 bin 481 olayın aydınlatıldığını, kalan 3 bin 454 olayın ise aydınlatılmaya çalışıldığını aktardı. İl genelinde bir önceki yıla göre suçları aydınlatma konusunda yüzde 9’luk bir artışla yüzde 86 rakamına ulaşıldığını ifade eden Vali Lekesiz, il Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan güven timleri sayesinde yaşanan dolandırıcılık ve kapkaç olaylarında da büyük düşüş yaşandığını belirtti.
Güven timlerinin banka önlerindeki çalışmaları kapsamında 98 vatandaşın dolandırılmaktan kurtarıldığına değinen Vali Lekesiz, bu konuda 11 zanlının suçüstü yakalandığının altını çizdi.
Kaçakçılık, uyuşturucu, maliye ve Narkotik ekipler tarafından il genelinde 4 bin 468 operasyon yapıldığını anlatan Lekesiz, operasyonlar sonucu 3 milyon 452 bin kök kenevir bitkisi, 2 bin 395 kilogram esrar ile 240 kilogram eroin ele geçirildiğini vurguladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.