İskenderun’da Suriyeli dilenciler istilası..

İskenderun’da Suriyeli dilenciler istilası..Suriyeli bazı kadınların fuhuşa sürüklendikleri bile iddia ediliyor..
İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra, çoğunluğu kent dışından gelen dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Dilencilik tam da bitme noktasına gelmişti ki, bu kez Suriyeli dilenciler İskenderun’a dadandı. Sanayi sitesi ile şehir merkezini mesken tutan Suriyeli dilenciler, iyi niyetle verilen ‘yardım’ların karşılığında sayılarını artırıyorlar.. Esnaf, bu durumdan rahatsız olurken, Zabıta ekipleri artan Suriyeli dilenciler karşısında zor anlar yaşıyor..
Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında binlerce kişi sınırı geçerek Hatay kamplarında sığındı. Bazı aileler ise, birleşerek ev tuttular.. Çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşan Suriyeliler, Türkiye’yi bir umut kapısı düşünürken daha da sıkıntılı yaşam koşullarıyla karşı karşıya kaldı. Savaştan kaçan Suriyelilerin bir kısmı da İskenderun’a sığındı. İskenderun’a gelen Suriyeli vatandaşlar geçimini sağlayamayınca dilenmeye başladı ve kent sokaklarında dilenci sayısı geçmişe nazaran kat kat arttı. Aralarında daha çok genç kızların bulunduğu Suriyeli dilenciler, yurttaşlardan para almak için farklı yöntemler deneyerek adeta birbirleriyle yarışıyor. Hatta iyi niyetle yapılan ‘yardım’ sayısının artması üzerine, dilenci sayılarına her geçen gün yenileri ekleniyor.
Yaşları küçük olmasına rağmen Suriyeli bazı genç kızların farklı yöntemler kullanarak, esnaftan para istiyor. Hatta iddialar arasında, genç kızların fuhuşa sürüklendikleri de ileri sürülüyor.
Bu durumu gören esnaf, “Dilenmenin de bazı adapları var. Dilenci sadaka ister, parası olan veya isteyen sadaka verir. Burada daha da vahim bir durum söz konusudur. Suriyeli dilenciler daha farklı yöntemler kullanıyor. Halkı rahatsız ediyor. Elbette savaştan kaçmak zorunda kalan insanlara destek sunmak güzel bir davranıştır. Ama sayıları her geçen gün artıyor. Saat başı birileriyle muhattap olmak zorunda kalıyoruz” diye konuştular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.