İskenderun’da çağ dışı eğitim!

İskenderun’da çağ dışı eğitim!
İskenderun Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda yaşanan rezalet tüm aile ve öğrencileri eğitimden uzaklaştırıyor. Daha önceleri de gündeme getirilen Kılıç Ali Paşa İlkokulu’nda yaşanan rezalet diz boyu. Okulun ortaokul bölümünde uzun süredir su kesik. Elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Kış ayı olmasına rağmen okulun hiçbir klimalarının çalışmaması velilerin tepkisini çekiyor. Özellikle tepe okul olmasından kaynaklanan bakımsızlık orada okuyan çocukların eğitim istikbalini de engelliyor. Öğrenci velileri okul önünde bir araya gelerek okulun içerisinde yaşanan sıkıntıları anlattılar.
İskenderun Esen tepe Mahallesi’nde bulunan Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda çok büyük sorunların olduğunu dile getiren aileler, “Çocuklarımız çok kötü koşullarda okula geliyorlar. Burada su yok, elektrik yok, sınıfın içerisinde bululan klimalar çalıştırılmıyor. Okulun tuvaletine insan olan giremez. Ama bu çocukları özellikle kız çocuklarını bu duruma mecbur bırakıyorlar. Millli Eğitim Müdürlüğü’ne gitmemize rağmen bizimle kimse ilgilenmedi. Tepe okulu olduğumuz için kimse yüzümüze bakmıyor” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. açıklamasını yaptılar.
Öğrenciler ise, “Bu rezaletlerle okumak bile istemiyoruz. Bu okulun durumu çok kötü. Sınıflarımızın içerisinde klima çalışmıyor. Montumuzla ders yapıyoruz ve donuyoruz..
Elimizi yıkayacak ve içecek su yok. Depodaki suyu kontrol ediyorlar yine su yok. Okulun hademesi bile üç ay parasını alamadı ve okulu bırakıp gitti. Çok sıkıntılar yaşıyoruz” şeklinde sorunlarını anlattılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.