Hatay Karadeniz’deki 16 ilin yaptığı kadar ihracat gerçekleştiriyor”

Hatay Karadeniz’deki 16 ilin yaptığı kadar ihracat gerçekleştiriyor”
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin Karadeniz Bölgesi’ndeki 16 ilin yaptığı kadar ihracat yaptığını belirtti. Lekesiz, İl Özel İdaresi’nde düzenlen 2013 Yılı 1’inci Dönem İl Koordinasyon Toplantısı’nın açılış konuşmasında, yerel ekonomilerin, küresel ekonomide bir güç merkezi olarak yer aldığını söyledi. Dünya genelinde var olan yerel ekonomiler arasındaki rekabetin gelişen strateji ve politikalarla bölgesel ekonomilerin gelişme performansını da belirlediğini ifade eden Lekesiz, Hatay’ın bölgesi içerisindeki rekabet gücünün, Türkiye’nin kalkınmasına vereceği katkı ve il halkının zenginleşerek daha iyi bir geleceğe ulaşması konusunda önemli bir dayanak olduğunu vurguladı.
İl kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, gelişme ve büyüme hedeflerine ulaşmak konusunda sürdürülebilirliğinin sağlanması ve rekabet edebilme gücünün artırılarak kalıcı bir hale getirilmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Lekesiz, şunları kaydetti:
“Bölgesel kalkınma vizyonumuz, oluşturulan kalkınma stratejisi ve bu stratejide belirlenen ana esasların adım adım uygulanmasından başlayarak, hayata geçirilmesi ve hatta sonuçlarının alınmaya başlanmasıyla birlikte 2012 yılı içerisinde gerek dünyada, gerekse yakın komşularımızda meydana gelen olumsuzluklara karşın ülkemizin, ilimizin sahip olduğu güçlü dinamikler, ortaya konulan başarılı çalışmalar neticesinde, hem sosyal hem de ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Hatay Karadeniz Bölgesi’ndeki 16 ilin yaptığı kadar ihracat yapmıştır. Dileğimiz komşumuzdaki sıkıntıların bir an önce sona ermesi ve ilimizin üretim, ihracat, turizm konularında gerçekleştirdiği başarıları ikiye, üçe hatta beşe katlamasıdır. Zira bu potansiyel ilimizin her alanında ve çalışkan insanlarında fazlası ile mevcuttur.” Vali Lekesiz konuşmasının devamında, Hatay’da gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya, vali yardımcıları, belediye başkanları, daire müdürleri ve yatırım yapan kuruluşların temsilcileri katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.