Doğalgaz çalışması hızla devam edecek

AKSA GAZ Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Alper Konyalı’dan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ziyaret..

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in isteği ve daveti üzerine, AKSA GAZ Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Alper Konyalı ve Bölge Müdürü Metin Ceyhan ile görüşme yapıldı. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e doğalgaz çalışmalarında gösterdiği hassasiyet ve verdiği destekten dolayı teşekkür etti.Doğalgaz çalışması hızla devam edecek
Yaptığı konuşmasında, doğalgazın İskenderun için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, doğalgazın aynı zamanda çevre dostu, ekonomik ve güvenli bir yakıt olduğunu söyledi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni ductil içmesuyu şebeke döşenmesi, doğalgaz çalışması ve elektrik şebekesinin yeraltına alınma çalışmasının aynı zamanda yapılmasının akılcı ve ekonomik olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İçmesuyu şebekemizi yeniliyoruz. Bu çalışma sırasında cadde ve sokaklardaki asfaltları kırıyoruz. Bu aşamada doğalgaz çalışmalarının da aynı zamanda yapılmasına önem veriyoruz. Doğalgaz ile birlikte Tedaş’ın da elektrik şebekesini yeraltına alma çalışmasını sürdürmesini bekliyoruz. İskenderun için önemli olan bu üç çalışmanın aynı zamanda yapılması, halkımız için zahmetli olan altyapı çalışmasının tek seferde yapılarak, üstünün kapatılması ve çalışmalar tamamlandıktan sonra daha kapsamlı asfalt yapılması hem akılcı, hem ekonomiktir, belediyemizi bir israftan ve önemli bir maddi külfetten kurtarır. Yeni içmesuyu şebekemizle birlikte İskenderun’un doğalgaza kavuşması, halkımız için bir eziyet haline gelen elektrik kesintilerine çare olmak üzere elektrik şebekesinin yeraltına alınması, kentimiz için büyük bir kazanç olacaktır.”
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı’ya bugüne kadar İskenderun’da yapılan doğalgaz çalışmalarından dolayı teşekkür etti. AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı, İskenderun’da doğalgaz çalışmalarının 2013 yılında hızla devam edeceğini belirtti. Doğalgaz sisteminin kesintisiz arz sağlayacak şekilde yapıldığına dikkat çeken AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı, “Sokaktaki doğalgaz borularına hasar verilmediği sürece doğalgaz kesintisi yaşanmaz. Doğalgaz diğer yakıtlara göre, daha güvenli ve ekonomiktir. Çünkü doğal boru hatlarıyla taşınmaktadır. Diğer yakıt cihazları ve sistemleri kontrol edilmez iken, doğalgaz cihazları ve sistemleri her aşamada kontrol edilmektedir” dedi.
Mutfakta doğalgaz kullanımı için tesisat bedelinin bir yıl içinde kendisini amorti ettiğini vurgulayan AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Metin Ceyhan, “2009 yılında sadece mutfağında doğalgaz kullanmaya başlayan bir abonemiz aylık olarak bir tüp için ödediği 73 lira yerine 7 ile 10 lira arasında bir fatura ödemektedir. Bölgemizdeki iller Ankara ve İstanbul’a göre doğalgazı yüzde 17 oranında daha ucuza tüketmektedir” diye konuştu.
AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için iç tesisatların yetkili firmalara yaptırılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Tesisatınızı yetkisiz, sertifikasız firma ve çalışanların yapması yasaktır. TMMOB Makine Mühendisleri Odaları ve Türkiye Gaz Birliği Teknik Merkezi GAZMER ile yapılan işbirliği sonrası Makine Mühendisleri, kaynakçı ustaları, iç tesisat teknisyenleri sertifikalandırılmıştır. Abonelerimizin iç tesisat konusunda mağduriyet yaşamamaları için sertifikalandırılmış firmalara gidilmesi ve mutlaka firma ile bir sözleşme imzalamaları gerekir. Bugüne kadar Çukurova Bölgesinde doğalgaz tesisatı yapabilecek firma sayısı 200’ü aşmıştır.”
İskenderun Belediyesi’nde yapılan doğal gaz çalışmalarının belediyenin ilgili birimleri ile işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirten AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Metin Ceyhan, “İskenderun’da Modernevler Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Numune Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi ve İsmet İnönü Mahallesi’ndeki konutlar doğalgaz kullanabilecek duruma getirilmiştir. Doğal gaz arzı sağlamak için ise; 33.650 metre çelik şebeke ve 50.200 metre polietilen şebekenin imalatı tamamlanmıştır. Bu çalışmalar ile doğalgaz kullanabilecek konut sayısı da 10 bine ulaşmıştır” dedi. Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri, görüşmede, İskenderun’daki doğalgaz çalışmalarının 2013 yılında aralıksız ve hızlı bir tempoyla süreceğini belirtti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.