KOLEJLERİ KISKANDIRAN UYGULAMA

KOLEJLERİ KISKANDIRAN UYGULAMA
2012 yılı Nisan ayında kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak bilinen 6287 nolu kanun ile birlikte değişen Temel Eğitim Yasası eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarmakla kalmamış hem aileler hem eğitimciler çok bilinmeyenli bir denklem ile karşı karşıya kalmıştı.
Okul altyapılarındaki sıkıntılar, hangi okulların ilk veya ortaokul olacağı, artan ders yükünün okulun zaman çizelgelerine nasıl yansıtılacağı, okulların dönüşümü ile öğretmen kadrolarından yaşanacak hareketlilik, öğrenim yaşının küçülmesi ortaya çıkabilecek sorunlar, seçmeli dersler ve programları ile ilgili belirsizlikler bu denklemin bilinmeyenlerinden bazılarıydı. Üst yapı ve alt yapıyı şekillendirilirken her zamanki gibi merkeziyetçi bir yaklaşım izlemişti. Okullarda okutulacak derslerle, programları ve ders saatleri eskiyle mukayese edildiğinde zorunlu seçeneksiz bir yapıdan çoktan seçmeli bir yapıya doğru dönüştürüldü.
Artık ilkokuldan sonra tüm öğrenciler her ders-ten aynı sayıda değil ilgi duydukları ders veya derslerden daha fazla seçebilecek dolayısı ile yeteneklerini daha fazla geliştirebilecek, eksiklerini giderebileceklerdi. Bu kriz ortamından güçlenerek çıkan okullardan biride Payas Mimar Sinan İlköğretim Kurumu oldu.
İlkokul ve ortaokulu bünyesinde barındıran Payas Mimar Sinan İlköğretim Kurumu 5. Sınıflarında İngilizce Ağırlıklı Program uygulamaya başladı.
Bırakın ilçemizi, ilimiz ve hatta Türkiye genelinde sayılı devlet okulunun uyguladığı bir programla 5. Sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisini zorunlu olarak okuturken, 4 Saat seçmeli ders ve 18 ders saati İngilizce öğretimi yapmakta. Böylelikle özel ilköğretim kurumları ve kolejlerin yüksek ücretlerle seçkinlere sunduğu hizmet sade vatandaşa devlet eli ile devlet okulunda da ücretsiz olarak sunulmaya başlanmış oldu. Akıllı sınıflarda İngilizce öğretmenleri öğrencilerine şarkılarla, şiirlerle, tekerlemelerle, gramere takılmadan günlük hayata kullanılabilecek biçimde İngilizce öğretme iddiasını ortaya koyuyor. Aynı zamanda öğrencilerine Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında projeler hazırlıyor. Şu anda Etwinnig’de Danimarka, Polonya, Romanya ve Macaristan gibi ülkelerden okulların ortak olarak bulunduğu “Just Friends” isimli bir platform oluşturmuş durumda.

YURT DIŞINDAN GELECEK BİR ÖĞRETMEN
ÖĞRENCİLERE HAFTADA 15 SAAT DERS VERECEK
Öğrenciler bu platformda adı geçen ülkelerdeki okullardan öğrencilerle yazışarak İngilizcelerini ilerletiyor.
İngilizce öğretmeni Filiz Egemen Comenius Projesi kapsamında 9 Ocakta Danimarka’ya hazırlık ziyaretine gitti. Okul yurt dışından dil asistanı getirme hazırlıklarını tamamlamış. Önümüzdeki yıl okulda yurt dışından gelecek bir öğretmen haftada 15 Saat öğrencilerle zaman geçirecek. Hedef üç yıl içinde tüm öğrencilere en az kendilerini ifade edebilecek düzeyde İngilizce konuşturmak.
Payas Mimar Sinan İlköğretim Kurumu gün geçtikçe düzleşen, sınırların ortadan kalktığı bir dünyada öğrencileri geleceğe hazırlamanın birinci şartının en az bir yabancı dil olduğunu düşünüyor. Yabancı dil öğretimi konusunda makûs talihimizi yenme çabası içinde net bir iddia ve hedefi ortaya koyan Payas Mimar Sinan İlköğretim Kurumu veli, öğrenci, öğretmen ve idarecilerini canı gönülden tebrik ediyoruz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.