Niye böyle oluyor?

Niye böyle oluyor?
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde, yaklaşık bir yıl önce başlatılan ve geleneksel hale dönüşen 7. “Hatay Belediye Başkanları Buluşması”, Belediye Başkanı Dr.Yusuf Civelek’in ev sahipliğinde İskenderun’da yapıldı. İyi oldu, hoş oldu..
Hafazanallah, 10. buluşmadan sonra da, sıra İskenderun’a gelebilirdi..
Şaka bir yana.. Belediye başkanlarını İskenderun’da bir arada görmek, sahiden güzeldi.. Çünkü her birlikteliğin, her omuz vermenin Hatay’a faydası vardır.. İstişaredir, tabiatıyla..
Güçbirliğidir..
Dahası; fikirlerin, tecrübelerin paylaşımı demektir..
Hatırlayın.. Gerek Vali M. Celalettin Lekesiz, gerekse belediye başkanları, Suriye’de 1,5 yıldır devam eden sürecin Hatay’a yansımaması için yoğun çabalıyorlar.. En azından farklı faktörlerin ortaya çıkmaması adına sorumlulukla hareket ediyorlar.. Bu birliktelik ve kardeşlik ortamı Hatay adına büyük bir şanstır. Huzur ve kardeşlik ortamına zarar gelmemesi için atılan her adımı desteklemeliyiz..
Tıpkı, bugün Kürt sorununun çözümü için iktidara, omuz veren CHP’nin tutumu gibi.. Tıpkı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni yılın başında yargı, yasama, yürütme erklerinin başındakileri Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğine davet etmesi gibi.. Bunlar, dayanışma adına güzel hareketler..
Maksat yemek değil, muhabbet!
Bugün gönül ister ki, belediye başkanı Dr. Yusuf Civelek, STK’larla bir araya gelse.. Meslek örgütlerini dinlese.. Ya da siyasileri buluşturan bir yemek tertip etse de, fikir ve görüşlerinden faydalansa..
Diyorum, çünkü.. Birşey değişmiyor!
Başkan istediği toplantıya katılıyor, istemediğine başkan yardımcılarını gönderiyor.. Geçenlerde Samet Aybaba ile Yücel İldiz, kentimizdeydi..
Yemeğe Kaymakam Bey katıldı, Yusuf Bey yoktu..
Mesela haftasonu ADD’nin Gözcüler’de eğitim toplantısı vardı, başkan yine katılım göstermedi.. Bir seferinde, Hatay’ın Turizm Strateji Planı’nın konuşulduğu İskenderun toplantısında başkan Civelek’i görememiştik..
Oysa, Arsuz’a bağlanan Pirinçlik ve Karahüseyinli’nin İskenderun’a dahil olmasını istemek basit geliyor.. Peki ya, hizmet?!
O bölgenin insanlarıyla bir araya gelmek, sorunlarına odaklanmak, hizmetten sayılmıyor mu? Kim ne düşünüyor bilmiyorum.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın azmine hayranım..
Geçenlerde Sarıseki’deydi, birkaç gün sonra da Payas’ta..
Daha açık bir ifadeyle.. Başkan Savaş’ın, 11 ay önce 5 belediye başkanıyla başlattığı bu ‘örnek’ buluşmalarda, bugün farklı partilere mensup toplam 54’e ulaşan katılımcı belediye başkanlarının olduğunu görüyoruz..
Bizim buradan Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Bekbele belediye başkanları da vardı..
Peki, İskenderun buluşmasında Arsuz bölgesi belediye başkanları neden katılım göstermedi?
Toplantıda, Nardüzü ve Madenli dışında kimseler yoktu..
Çok mu yoğunlardı, yoksa?
Oysa, ADD’nin toplantısında Gözcüler ve Arsuz belediye başkanları hazır bulunmuşlardı, Hayırdır.. Nedir bu çelişki?
Hem, 2014’ten sonra birçok belde İskenderun’a bağlanacak..
Henüz belediye başkanımız, bu süreçte hangi beldeye gitmiş, merak ediyorum doğrusu.. Sonuçta bugün yapılması gereken, sadece masada oturup, güzel şeyler anlatmak değil; aksine beldeleri gezip bazı bilgiler paylaşarak, hizmetin sürecine katkı sağlamaktır. Doğru mu?

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.