Bekbele’de Merkez Camii’nin temeli atıldı

Bekbele’de Merkez Camii’nin temeli atıldı
İskenderun’a bağlı Bekbele Beldesi’de hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılacak olan Bekbele Merkez Camii’nin inşaatının temeline dualar ve tekbirlerle ilk harc kondu. 23 metre minare uzunluğu ile İskenderun’un en yüksek camisi olmaya aday Bekbele Merkez Camii’nin temel atma törenine halkın ilgisi büyüktü.
Yoğun bir katılımın olduğu temel atma töreninde; AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu’nun yanı sıra, 22. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, AK Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, hayırsever işadamları ve çok sayıda davetli de hazır bulundular.
Veysel Karani Camii İmamı Cumali Orak’ın okuduğu Kuran’ın ardından kürsüye gelen Bekbele Belediye Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Katılımları ile temel atma törenimizi şereflendiren tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Camileri toplumun atan kalbi ve memleketin tapu senetleri olarak nitelendiren İskenderun İlçe Müftüsü Kavillioğlu, camilerin sadece bedenleri değil gönülleri de bir araya getirdiğini ifade etti. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; “Bir milletin geçmişten bugüne gelen seyir çizgisinde onu, tarihte var eden değerleri söz konusudur. Üç kıta ve yedi denize hâkim olduğumuz dönemde dünyanın dört bir tarafında ecdadın bıraktığı ulu mabetler, eserler bizim millet varlığımızın en büyük ispatıdır. Mabetler ibadet maksatlı asli unsur olmakla beraber, orada buluşan gönülleri, birbirleriyle hem dem etme misyonuna da sahiptir” diye konuştu. Bekbele Merkez Camii inşaatının hayırlara vesile olmasını dileyen Milletvekili Karasayar da, camiinin yapımında emeği geçen Bekbele Belediye Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve hayırseverlere teşekkür etti. Tekbirler ve kesilen kurbanlarla protokol üyeleri hep birlikte camiinin temeline ilk harcı koydular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.