MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU AĞAÇ MÜZESİNİ GEZDİ

agac müzesi54
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Hatay’ın Dörtyol İlçesi Kuzuculu Beldesi’nde hayata geçirilen ağaç müzesinde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Türkoğlu’nun ağaç müzesine gerçekleştirdiği ziyarette; AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Abdullah Arıcan, AK Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy, AK Parti Payas Teşkilatı Başkanı Hasan Altınsoy, AK Parti Kuzuculu Teşkilatı Başkanı Üstün Soylu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz ve bazı partililer de hazır bulundu.
Milletvekili Türkoğlu ağaç müzesinde yaptığı incelemelerde, ağaç müzesi hakkında Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar’dan bilgi aldı.
Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, 44 dönümlük arazi üzerine kurulan ağaç müzesinin çevre düzenlemesinin tamamlandığını, 168 türden oluşan toplam 1560 fidanında dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Ağaç müzesinin su seriği, kriptomerya, Japon kavağı türündeki 168 fidan çeşitliliğinin yanında; biberiye, lavanta gibi birçok da tıbbi ve aromatik bitkileri de içerdiğini ifade eden Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, müzenin Hatay’da ilk ve orta öğretimden başlamak üzere yüksek öğretime kadar tüm öğrenci ve bölge insanları için canlı bir laboratuar görevi göreceğinin altını çizdi. Doğar müze içerisindeki kavşaklarda ve köşe başlarında LCD monitörlerle de ağaç türleri hakkında gösterimlerin yapılacağını dile getirdi.
Ağaç müzesinin halka dönük olarak bir sosyal alan ve öğrencilere yönelik olarak da eğitici bir hüviyetinin olduğunu ifade eden Milletvekili Türkoğlu da, Zübeyde Hanım Parkı’nın hemen yanında kurulan ağaç müzesinin gerek yerli ve gerekse yabancı turistler açısından da ilgi odağı olacağını belirtti. Dünya nüfusu ve sanayileşmenin hızlı artışının, orman ve çevre tahribatını da beraberinde getirdiğini ifade eden Türkoğlu, küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan felaketler, seller, toprak kaymaları, orman yangınları gibi etkenlerin tüm insanlık ve dünya için bir tehdit yarattığını söyledi. Ormanlarımızı ve doğal güzelliklerimizi tahrip etmeden faydalanmanın ve bu bilincin tüm vatandaşlarımıza kazandırılmasının gerekliliğine vurgu yapan Türkoğlu, ağaç müzesinin bu bilincin oluşmasına önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

HATAY ENDEMİK, AROMATİK BİTKİ İHRACATINDA PİLOT İL
Amanosların dünyanın en zengin endemik ve aromatik bitkilere sahip olduğuna da işaret eden Milletvekili Türkoğlu; “Tıp ve Kozmetik alanında kullanılan endemik ve aromatik bitkilerin ihracatından Çin yılda 100 milyar dolar gelir elde etmektedir. Türkiye de 2023 hedefi doğrultusunda bu alanlardaki ihracat rakamlarını en üst seviyeye çıkarmak durumundadır. Bu açıdan biz AK Parti Hükümeti olarak, Hatay’ı tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinde pilot il seçtik. Defne, adaçayı, kekik, fıstık çamı, keçiboynuzu, mantar gibi pek çok bitki türü noktasında yürütülen projelerle Hatay’ımız tıp ve kozmetikte kullanılan endemik ve aromatik bitki ihracatında da öncü olacaktır. Bu kapsamda Kuzuculu Beldemizde kurulan ağaç müzesinin de bu amaca hizmet eden önemli bir proje olarak addediyorum. Ağaç müzesi projesinin hayata geçmesindeki üstün gayretlerinden ötürü müdürümüz Abdulsamet Doğar Bey’i ve ekibini yürekten kutluyorum” dedi.
Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar da AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun ağaç müzesine yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ederek, Ağaç Müzesi’nin açılışının önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini söyledi.

Önceki İçerikSuriye uyruklu karı–koca bomba yüklü araçla Cilvegözü’ne gelmiş
Sonraki İçerikİKEM Küçük Erkekler Basketbol Takımı Malatya Yolcusu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.