Dörtyol’da kesintisiz hasat süreci başlıyor

Dörtyol’da kesintisiz hasat süreci başlıyor
Dörtyol Kaymakamlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel idaresi 6 narenciye üreticisine 3 bin 300 adet mandalina fidanı dağıtımı yaptı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yapılan dağıtım törenine Ak Parti Hatay Milletvekili Ecz. H. Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Mevlüt Coşkun, Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Ali Abacı, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra çok sayıda birlik üyesi ve üretici katıldı.
Fidan dağıtım töreninde bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “Meyveciliğin geliştirilmesi Projesi kapsamında İl Özel İdaresi ile Tarım Hayvancılık ve Gıda İlçe Müdürlüğümüzün 3300 adet “Dobashibeni” cinsi yeni bir mandalina türünü ilçe üreticisine dağıtıyor. Buradaki temel amaç, Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz’in direktifleri doğrultusunda hazırlanan Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı çalışmasıyla ortaya çıkan ilçedeki tarımsal faaliyetlerdeki aksaklıkların giderilmesini hedeflemekte. Bilindiği üzere ilçemizde Okitsu hasadı ile Satsuma hasadı arasında 15 – 20 günlük bir hasat boşluğu yaşanıyordu. Bugün dağıttığımız Dobashibeni cinsi mandalin işte bu boşluğu dolduracak. İlçemizde narenciyede kesintisiz hasat yapılarak pazardaki yerimizi hem koruyacak, hem de sağlamlaştırmış olacağız” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. H. Bayram Türkoğlu’da tarımla sanayinin bir arada gittiği Dörtyol ilçesinde üreticilere dağıtılan bu yeni çeşit mandalina ile ürün çeşitliliği artacak, rekolte yükselecek bu alanda ekmek yiyen üreticilerimizin gelir dağılımı yükselecektir. Yapılan bu projeler boşa gitmemektedir, bölgemiz narenciyesinin tanıtımı için her türlü gayreti sarf ediyoruz” dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nihat Sakaroğlu da verdiği bilgide ilk etapta 3 bin 300 adet “Dobashibeni” cinsi mandalinanın 6 üreticiye dağıtıldığını fidanların her türlü laboratuar incelemelerinin yapıldığını belirtti.

Önceki İçerikSimya Eğitim Kurumları’ndan Dev Proje
Sonraki İçerik200 çocuğa yeni yıl hediyesi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.