Köprüyü geçene kadar?

Hani bizim çok önemli bir sözümüz vardır. Köprüyü geçene kadar susacaksın! Anlayan anladı zaten. İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun’un en büyük sorunlarından biri olan Feyezan kanalının köprüsünün yapımı tamamlandı, hizmete açıldı.
Gerçekten çok ta güzel oldu. Eksiklikler yok mu? Bana göre var. Mesela o köprünün korkulukları çok daha farklı ve gösterişli olabilirdi. Ben olsaydım o köprünün korkuluklarını çok farklı yaptırırdım. Çünkü bu köprü kentimizin gösteriş aynası olacaktır. Ama yapılmış buraya takılıp kalmamak lazım! Bu köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama eksikliklerin de hesabını sormak İskenderun Belediyesi’ne düşüyor. İskenderun Belediyesi tarafından milyonlar harcanarak yaptırılan Feyezan Kanalının açılışı çok kısa süre önce yapıldı. Ama köprüde sorun başladı. Köprünün üzerinden araçla geçenlerin çoğu köprü üzerinde açılan büyük çukurlara düşmüşlerdir. Allah aşkına bu köprü yapılalı ne kadar oldu? Çok kısa sürede asfalt attı. Köprünün üzerinde çukurlar oluştu. Bunun parası bizim cebimizden çıkıyorsa bizlerde bu olumsuzlukların hesabını sormak zorundayız. Parasıyla yapılan ve yeni olmasına rağmen köprünün asfaltlarının ve betonunun atmaya başlaması rezaletin daniskası değil mi sizce.
Teknik olarak anlamam, ama göz ve nizam olarak ta anlayacak kadar akıllıyız değil mi? İşte bu yüzden Türkiye’de işler çok sağlıklı olmuyor diye bas bas bağırıyor Avrupa. Doğru böyle rezaletler Avrupa’da zaten olamaz. Olsa da o köprünün tamamını yeniden yaptırırlar. Ama Türkiye’de hiçbir kurum yapılan işin takibini yapmıyor. Olay bu zaten sorumluların işini takip etmemesi alışkanlığı, kötü ve sorunlu işlerin çıkmasını sağlıyor.
Şu anda kentin birçok yerinde alt yapı çalışmaları yapılıyor. Bir yerde su borularının değişimi bir yerde doğal gaz çalışmaları sürüyor. Gerçekten bunların hepsi kentimiz için olmazsa olmaz. Zaten yapılan çalışmalara kimsenin itirazı olamaz da..
Bunlar kaçınılmaz bir hizmet. Zaten sancısız doğum olmaz. Bunu da çok iyi biliyoruz.
Ama bu milletin sorunu çok farklı. Mustafa Kemal Mahallesi’nden tutunda bir mahalle de ihaleyi alan firmaların işini yarım yaptığını söyleyebilirim.
Asfalt açıldıktan sonra ise boru yere döşeniyor. Üzerine normal bir çakıl dökülüyor öyle kalıyor. Ama inanın o kadar büyük çukurlar kalıyor ki, araçlar içerisine düşünce zor çıkıyor. Birde yazıktır ya insanların araçları hurda değil bir çukura düşüyoruz, ön düzen artık ben kendi aracımın lastiklerini değiştirmekten bıktım. Paramda kalmadı.
Her yer su, bir geçiyorsun görünmeyen çukur var. Yazdıklarımız belediye olarak düşünülmesin! Bu işleri yapan firmaların eksikliği olarak değerlendirmekte fayda var. Ayrıca belediyede bu işin takibini yapmakla görevlidir.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.