“Hükümlü iş bulmakta zorlanıyor”

“Hükümlü iş bulmakta zorlanıyor”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Aralık Ayı Meclisi toplandı. Yılın son Meclis toplantısında ise 2012 Kasım Ayı mizanı ile 2013 yılı bütçe görüşmeleri oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında ilk olarak İskenderun Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ömer Taşçı, tahliye olan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri ve iş yerlerine yerleştirilmeleri konusunda açıklamalarda bulundu. İskenderun Cezaevinde hükümlü ve tutuklulara yönelik mesleki kurslar verildiğini ve bu kurslarda meslek edindiklerine vurgu yaptı. Müdür Fidanoğlu, sinevizyon destekli olarak yaptığı açıklamasında, iş verenlere çağrıda bulunarak, “Tahliye olan hükümlü ve tutuklulara iş verilmesi durumunda bu kişiler devlet garantisinde olacak. Hükümlü ve tutuklulara yönelik çeşitli kurslar açıyoruz, ancak bir sıkıntımız var. Cezaevinde istediğimiz her kursu açabiliyoruz, ancak bu kurs sonunda tahliye olanları bir iş yerine yerleştiremiyoruz. İş verenlerimiz bu kişileri işe almadıkları takdirde bu kişilerin cezaevlerine dönmeleri sıklaştı. Bu kişilerin iş verenlerimiz tarafından işe alınmalarını ve istihdama katkı sağlamalarını bekliyoruz. Açık öğretim, bilgisayar kullanım kursu, saç ve sakal kesim kursu, aşçılık kursu, bilişim teknolojisi kursu gibi değişik branşlarda kurslar verilmektedir. İş verenlerimizden bu kişilere sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.
“Hükümlü iş bulmakta zorlanıyor”
İHRACATTA DÜŞÜŞ VAR
Meclis toplantısında konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Halil Şahin ise, 2012 yılının ilk 11 ayında İskenderun’dan toplam 1 milyar 635 milyon 754 bin 474 dolar tutarında ihracatın gerçekleştirildiğini belirten İTSO Başkanı Şahin, “Geçen yılın ilk 11 ayında 1 milyar 794 milyon 769 bin 885 dolar ihracat gerçekleşmiş olup bu yılın ilk 11 ayındaki ihracatta yüzde 10’luk bir düşüş yanmıştır. En çk ihracat yapılan ilk beş ülke İsviçre 287 milyon dolar, Suudi Arabistan 120 milyon dolar, Birleşik Arap Emirlikleri 115 milyon dolar, İngiltere 106 milyon dolar, Irak ise 100 milyon dolar olurken, En çok ihrac edilen maddeler ise Demir-Çelik, Gaz yağı, Fueloil, krom, polistrendir” dedi. İTSO’nun 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “2012 yılında ekonomik faaliyetlerin yanı sıra önemli projelere de imza attık. Odamız; Ankara, İstanbul ve İzmir’de Hatay Valiliğince düzenlenen fuarlara da katıldı. Eğitim, sosyal ve kültürel yardımlarla şehrimizde yapılan faaliyetlerde katkıda bulunduk, Şehrimize üniversite kazandırılması noktasında kurulacak Denizcilik Fakültesi ise İTSO olarak katkıda bulunduğumuz en önemli projelerden sadece bazıları. Bunun yanında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamız Türkiye Odalar ve borsalar tarafından belirlenen kriterlere uyduğu için Akreditasyon belgesi alarak, yaptığı hizmetler ve modern hizmet binası ile Avrupa standartların da bir oda olma özelliğine kavuşmuş oldu” dedi.
İskenderun Ticanet ve Sanayi Odası Vakıf Başkanı Garip Şandır ise, oda olarak öğrencilere burslu eğitim verdiklerini belirterek, “Odamız tarafından aylık olarak yayımlanan gazetemiz ile de faaliyetlerimizi de anlatma imkanı buluyoruz. Amacımız eğitime katkının yanı sıra vakfımızı da daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır” dedi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi muhasip Raşit Özyurt ise yıllık gelir gider bütçesini okudu. Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonunda ise İTSO’nun yıllık bütçe ve mizanı da oy birliği ile kabul edildi.

Önceki İçerik“Sarıseki beldemize yakışır hizmetler yapıyoruz”
Sonraki İçerikKİSİAD mesleki eğitimlerle gençlere iş imkanı sağlıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.