Gençler ‘EMNİYET’te

Gençler ‘EMNİYET’te
Hatay Valiliği öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğünce, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen “Sporda Buluşalım” ve “Yarınlar İçin” isimli projelerin açılışı yapıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Polis Evi’nde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının bir afet olduğunu söyledi. Bazı batı toplumlarında devletlerin resmi politikalarında madde bağımlısı olan kişilerin ihtiyacı olan uyuşturucuyu kendisi temin eder hale geldiğini belirten Lekesiz, bunun nedeninin banka soymak, başkasının malını gasp etmek veya ahlakı dokuyu tahrip edecek başka yöntemlerle uyuşturucu temin edilmek zorunda bırakılmak istenmemesinden olduğunu kaydetti. Türkiye’de başta aile yapısı olmak üzere toplumsal değerlerin buna müsaade etmeyeceğinin ifade eden Lekesiz şöyle devam etti:
“Bu sadece takdir edersiniz ki; temenniyle olmaz. Aynı zamanda temenniden öte böyle bir ortamın oluşmaması için her birimize düşen görevler var. Anayasamızda, devlet gençliği uyuşturucudan alkolden ve benzeri kötü alışkanlıklardan korur diye hüküm var. Bunu devlet adına başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere tüm konuyla ilgili tarafların hepside yapacak. Bu tür sorunlar bireysel değil toplumsal sorundur. Toplumun tüm dinamiklerinin de bu tür sorunların çözümüne ortak olması gerekiyor. İşte İl Emniyet Müdürlüğü’nün toplum destekli bir anlayış içerisinde yaptığı projelerin amacı budur.”
Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadelesinin Avrupa’da polis okullarında ders olarak okutulduğunu vurgulayan Lekesiz, kentte bu kapsamda çalışmaların memnuniyet verici olduğunu, uyuşturucu tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.
İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da bu iki projeyle amaçlarının, maddeyle hiç tanışmamış, tanışma eğilimi içerisinde olan veya risk altında olduğu düşünülen mahallerde ikamet eden gençlerin uyuşturucuyla tanışmasını engellemek, gençleri spora ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek olduğunu belirtti.
Açılışa, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.