Cüceloğlu mest etti!

Cüceloğlu mest etti!
İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Doğan Cüceloğlu, “Anlamlı, Coşkulu Ve Güçlü Bir Yaşam Üstüne” konulu bir seminer verdi. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Salonu’nda çalışanlarına yönelik düzenlediği seminerde anılarını anlatarak başlayan Doğan Cüceloğlu, bir eğitim semineri gibi değil stand-up havasında hem güldürdü hem de düşündürürken, kimi zaman da parmak ısırttı.
Yılların tecrübe ve birikimini katılımcılara aktaran Cüceloğlu, iletişim ve farkındalık konusuna özellikle dikkat çekerken, birbirini tanımayan insanların aynı ortamda oldukları halde birbirlerine selam vermemesini, iletişim kurmamasını eleştirirken, toplumsal dejenerasyona da vurgu yaptı.
Cüceloğlu mest etti!
İnsanların birbirini anlaması, iletişim kurmasının önemli olduğu vurgusuyla tüm dinleyenlerini mest eden İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Doğan Cüceloğlu, ait olmak ve birey olmak, önemsenmek, kabul edilmek, güvenilir ve sevgiye değer olmak duygusunun önemine de işaret etti.
Doğan Cüceloğlu’nun bu sözleri ise salonda büyük bir heyecan ve dikkatle dinlendi: “Can ilişkisi bir cıvıltı, hissedersiniz orada istediğiniz gibi olabilirsiniz. Arkadaşlar elalem ne der? önemli değildir. Ben ne derim çok önemlidir. Gözüne hesap verebiliyor musun? Gözüne hesap veremeyeceğin şeyleri yapma ve söyleme. Kendinden utanma hiçbir zaman. ‘Elalem ne der’den daha önemli olan şey odur. Mevki makam önemli ama o mevki makama anlamını verecek olan senin karakterindir. Sakın masanın büyüklüğünden kim olduğunu anlama, o masaya anlam verecek senin kim olduğundur. Malın mülkün olabilir ama dikkat et. Sen mi malın mülkün efendisisin yoksa mal mülk mü senin efendin? Ömür boyu malın mülkün esiri olarak çalışabilirsin. Sen malın mülkün arttıkça daha güçlü olabilirsin.”
Program sonunda Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, Doğan Cüceloğlu’na kendilerini kırmayarak İskenderun’a geldikleri için teşekkür ederek çiçeği güzel eşi Yıldız Cüceloğlu’na takdim etti.
Doğan Cüceloğlu’nun seminerini; İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, Özel Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, Genel Koordinatör Dr. Ender Çolakoğlu, Başhekim Dr. Zeki Karaoğlan, hastanede görev yapan doktor, hemşire ve diğer çalışanlar izlediler.
Cüceloğlu seminerin ardından Ünipa Store Kırtasiye’nin standında kitaplarını imzaladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.