“Atamaların hukuka uygun olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır”

“Atamaların hukuka uygun olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır”
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, geçtiğimiz günlerde Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü hedef alan açıklamalarına Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden cevap geldiğini belirtti. Açıklamada hukuksuz ve keyfiyet içeren bir atamanın yapılmadığı içerilirken, Akça, “Demek ki atamalar hala düzeltilememiş ve düzeltilmeye çalışılıyor. Eğer bu atamalarda düzeltmeler yapılıyorsa atamaların hukuka uygun olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır” dedi. Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Acaba yapılan atamalar kaç defa daha düzeltilme yoluna gidilecektir? Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şimşek’e yardımcı olmak amacıyla yapılan hataların bazılarını paylaşalım da işlerini kolaylaştıralım istiyoruz. Aşağıdaki uygulamaların hukuk ve keyfiyet kelimesini nasıl bir araya getirdiğini göstermektedir.
1- Denizciler Mustafa Kemal İlkokulunda görev yapan Sınıf Öğretmeni Ayşe Emir Bedir Aylıksız izinli iken Norm Fazlası olarak resen atama işlemi neden yapılmıştır?
2- Denizciler Şirinyurt İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Yeliz Yavuz Topçu adlı öğretmen 7. tercihinde kendi eğitim bölgesi olan Denizciler Gübre Fabrikaları İlkokulunu yazmasına rağmen neden ataması yapılmayarak İlçe dışına sürgün edilmiştir? Geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi ile ilgili olarak talimatlarınız İskenderun Karaağaç Akdeniz Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim görmek isteyen 60’ın üzerinde Ağır Zihinsel Engelli Öğrencilerimizi, öğretmenlerinden ayırmıştır. Bu okulun halen hiç öğretmeni bulunmamaktadır. Eylül ayında öğretmenlerin alan değişikliğinde 12 Norm Kadrosu bulanan bu okul neden açık gösterilmemiştir? Eğer alan değişikliğinde bu okul açık gösterilmiş olsaydı, öğrencilerimiz öğretmensiz kalmayacaktı. Bu konudan haberiniz var mıdır? Var ise bu güne kadar ne yaptınız?
Sayın Şimşek, hukuka uygun işlem yaptığını söylüyor, bizlerde 35 adet olaydan sadece birkaç tanesini gündeme taşıdık, eğer yanlışlarını kabul edip düzeltme yapmaz ise diğerlerini de kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım Milli Eğitim Müdürlüğü üzerine düşen görevi yerine getirir de bizlerde kamuoyunu bu durum ile meşgul etmeyiz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.