“Terörle Mücadele Kanunu yeniden düzenlensin”

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, yazılı bir açıklama yaparak, “Terörle mücadelenin yolu öncelikle “Terörle Mücadele Kanununu” yeniden düzenlemek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Emniyet güçlerine tam yetki ve gerekli bütçenin verilmesidir” dedi.
Gül’ün açıklaması şöyle:
“Türk milletinin acı kayıplarından birini önceki gün İskenderun’da yaşadık. Değerli hemşerimiz j. Kom. Üst Çavuş İlker Düzova şehitlik mertebesine ulaşmış, Bizlerde son görevimizi yerine getirdik. Acımız çok büyüktür. Şehidimize Allah’tan Rahmet Aile başta olmak üzere İskenderunlu hemşerilerimizin ve Türk Milletinin başı sağ olsun.
Bu acıları neden yaşıyoruz? Terör saldırıları neden bu kadar artmıştır? Terörist mi çoğaldı? Var olanların eylemleri mi arttı?
Bu soruların cevaplarını yine birlikte bulmaya çalışalım..
Ülkemizde son yarım yüzyıla yakın Terör gerçeği ile yaşıyoruz. Ancak yıllardır. Terör grupları dağda, ıssız köylerde, şantiye baskınlarında sesini duyurur genelde vur-kaç taktiği ile eylem yapardı. 1999 Yılında Terör örgütünün elebaşı yakalanıp ceza evine konulması ile Terör tamamen durma noktasına kadar gelmiş. PKK içinde çözülmeler ve psikolojik çöküntü oluşmuştu. 2002 seçimleri ile iş başına gelen AKP iktidarı terörle mücadeleyi durdurarak, Teröristle müzakereye başlamıştır. Terörle müzakerenin başlaması AKP İktidarının Kürt meselesi diye adlandırıp, açılım Projesi ile verdiği tavizler ve süregelen müzakereler. Terör örgütünün yeniden toparlanmasını, “Eylem yaptıkça pazarlık artıyor” düşüncesi ile eylemlerini sıklaştırmış. Askeri alanlara, Emniyet binalarına saldırmaya başlamış hatta bir kısım il ve ilçelerde aylarca kuşatma hareketinde bulunmaya başlamışlardır. Hakkâri ilimiz ve Çukurca ilçemiz bu kuşatmalara örnek gösterilebilir.
AKP İktidarının var olduğu her gün Terör örgütü daha can almaya devam edecektir. Çünkü AKP iktidar Güvenlik güçlerinin Terörle mücadele etmesini engelleme girişimleri yanında Terörle mücadele Kanununda köklü değişiklik yapmayarak yargıda yakalananların kısa süre sonra serbest bırakılmalarını da sağlamaktadır.
AKP biraz daha iktidarda kalabilmek için AB ve ABD ağabeylerinin talimatlarının yerine getirme gayreti içindedir. Türkiye’de yaşayanlar bilmektedir ki PKK Terör örgütü AB ülkelerinden maddi ve siyasi destek almaktadır. AB Ülkelerindeki birçok Milletvekilleri bu bölgelerde Terör örgütleri ile bir araya gelerek siyasi arenada Terör örgütünün siyasal yapılanmasını birlikte planlamaktadırlar. AKP Hükümetinin terörle mücadele görülmemiş örneği ‘Türkiye sınırları dışına gidin’ çağrısını yaparak terörle mücadele ettiğini zan etmektedir. Terörle mücadelenin yolu öncelikle “Terörle Mücadele Kanununu” yeniden düzenlemek, Türk Silahlı kuvvetlerine ve Emniyet güçlerine tam yetki ve gerekli bütçenin verilmesidir. Terörle müzakere ve Şehit cenazelerine Çelenk gönderip arkalarından Hamasi Nutuk atmak Terörle mücadele değildir. Son zamanlarda Terör örgütü ile iyi geçinmenin bin türlü yallarını arayan AKP hükümetinden etkilenen bir emniyet Müdürünün “Dağda ölenlerin arkasından ağlamayan insan değildir” demesi, AKP iktidarının Terörle stratejini açıkça ortaya koymuştur.”
“Terörle Mücadele Kanunu yeniden düzenlensin”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.