Önce kan sonra aşure!

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen Aşure günü etkinliğinde gönüllü vatandaşlardan önce kan bağışı alındı, sonrasında da aşure ikramında bulunuldu.

Önce kan sonra aşure!Kızılay Şube Binası yanındaki eski İtfaiye binasının önünde gerçekleştirilen etkinliğe CHP İlçe teşkilatı, MHP İl ve ilçe teşkilatı da ilgi gösterdi. Kızılay Kan alım ekipleri de alanda kurdukları mobil merkezde gönüllü vatandaşların bağışlarını kabul etti. Kan bağışçılardan İskenderun Beldeleri ve Köylerini Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Can “Yaşar bey kan vermeden aşure vermeyeceğim dedi, ben de kan verdim. İnşallah bir insana faydası olur” sözleriyle espri yaptı.
Önce kan sonra aşure!
Sivil Toplum kuruluşları ile vatandaşların da katıldığı Kızılay Aşure günü etkinliği, Kuranı kerim ve aşure duası okunmasıyla başladı. İskenderun’da bir gün önce bir şehidi toprağa verildiğine dikkat çeken Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, toprağa düşen şehitleri rahmetle andıklarını ifade ederek “Kültürümüz, geleneklerimiz bizim vazgeçilmez değerlerimizdir. Aşurede olduğu gibi farklı farklı tahılların bir araya gelmesiyle birlikte biz bu ülkemizi, toplum oluşturduk. Bu lezzet, bu tat aynı aşurede olduğu gibi toplumumuzun üzerinde de olsun ve toplumumuz bereketli olsun” dedi. Kızılay Kadın Kolları Yönetimi hazır kâselere konulmuş aşureleri etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtarak ikramlarda bulundu.

Önceki İçerikTutalga çok okunacak!
Sonraki İçerikZiyarette teröre karşı GÜÇLİRLİĞİ çıktı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.