MÜSİAD, DOĞAKA ve KOSGEB’i ziyaret etti..

MÜSİAD Hatay Şubesi Proje ve Destekler Kurulu, Nuri Günal başkanlığında M.Ali Dokuzoğlu, İbrahim Gümüşsoy, GENÇ MÜSİAD Başkanı Vedat Ergünbaş ve Şube Müdürü Ali Yeşilova’dan oluşan bir heyetle, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve KOSGEB İl Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.
MÜSİAD, DOĞAKA ve KOSGEB’i ziyaret etti..
Ziyaretle ilgili heyet başkanı Nuri Günal yaptığı açıklamada; “MÜSİAD olarak her iki ayda bir yapılan genel idare kurulu toplantılarının son ikisinde kalkınma ajanslarını ve KOSGEB’i masaya yatırmış ve çalıştaylar yapmıştık. Bu toplantılarımıza ilgili kurumlarımızın bağlı olduğu bakanlar, bürokratları ve bölge müdürleri ile 450’den fazla MÜSİAD üyesi katılım sağlamıştı. Yapılan çalıştaylar ve anketler neticesinde MÜSİAD’ın akademik bir çalışmasıyla çalışma raporları oluşturulmuştu. Bu çalıştayın amacı; Kalkınma Ajanslarının Türkiye’nin büyüme ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik olarak temel ihtiyacını en etkin bir biçim karşılaması ve paydaşlarına en yüksek değeri sunabilmesi için kurumsal kapasitesini sürekli olarak artırma ihtiyacının ortaya çıkmış olmasıydı. Bu çalışma, Türkiye açısından büyük değer taşıyan Kalkınma Ajanslarının özel sektörle işbirliğinin artırılması amacıyla hazırlanmıştır. Kalkınma ajansıyla yapılan çalıştayın çalışma raporu yakın bir tarihte tamamlandı ve Kalkınma Bakanına sunuldu. Bizde Hatay şubesi olarak bakanlığa sunulan bu raporu bölgemize fayda getireceğine kanaat getirdiğimizden dolayı bölgemize bakan DOĞAKA’ya sunmayı kararlaştırdık.
MÜSİAD, DOĞAKA ve KOSGEB’i ziyaret etti..
Bölgemizde eğitim gören, özel sektörden gelen ve şuan da DOĞAKA Müdürlüğünü yürüten Sayın Onur Yıldız’ın değerli çalışmalarına katkı sunmasını ümit ettiğimiz bu çalışmamızı saygıdeğer müdürümüze takdim ettik. Yine ilimizde bulunan, daha önce temsilci olan ancak kısa bir süreden bu yana müdürlük statüsü alıp faaliyet gösteren KOSGEB il müdürlüğüne nezaket ziyareti gerçekleştirdik. KOSGEB’in çalışmalarını dinledik. İşletmeler olarak KOSGEB’le çalışabilmenin şartlarını ve yollarını öğrenme fırsatı bulduk. Sayın Müdürümüz Seracettin Özcan Bey’e başarı dileklerimizi ilettik.
Her iki kurum müdürümüze MÜSİAD araştırma yayınları olan’ Orta Gelir Tuzağı’ dergisini takdim ettik” diye konuştu.

Önceki İçerik“Terörle Mücadele Kanunu yeniden düzenlensin”
Sonraki İçerikTürkiye, çelikte büyüyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.