“Kıyafet serbestliği vicdan ölçüsünü yitirmiş bir aklın eseridir”

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, okullarda serbest kıyafet uygulamasına tepki gösterdi. Milletvekili Çirkin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerindeki tek tip zorunluluğunun ortadan kalkarak serbest hale geldiğini kaydetti.
“Kıyafet serbestliği vicdan ölçüsünü yitirmiş bir aklın eseridir”
Türkiye’de gelir dağılımı adaletsizliği ortadayken böyle bir karar alınmasını anlamanın mümkün olmadığını savunan Çirkin, açıklamasında şunları belirtti:
“Haksız rekabet ortamında fakir çocuklarla aileleri arasında sorunlar çıkabilecek, marka takıntısı olan çocuklar ev ekonomisine ağır yükler getirebilecek. Yeni uygulamayla, aile ve çocuk ilişkileri bozulacak, ailenin çocuk üzerindeki otoritesi zayıflayacak, tüm bunlar sosyal anarşinin kapısını açacaktır.
İsteyenin istediği kıyafetle gidebileceği okullarda özenti başlayacak, çocuklar aşağılık kompleksine girebilecek, aileler mahcup düşecektir. Alım gücü düşük, özenti zafiyetine kapılan bir kesim ahlaki çöküşe uğrayabilecek ve facialar yaşanabilecektir. Dolayısıyla bu karar Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmadığı gibi vicdan ölçüsünü de yitirmiş bir aklın eseridir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.