Halil İbrahim bereketi geldi

Yıllardır birlikten ve beraberlikten bahseder dururduk. Ama ben konuşurum sen dinlerdin. Ben anlatırdım sen doğru derdin.
Ben bunlar güzel değil derdim. sen doğru derdin. Neden bir arada değiliz diyordum. Sen ise bir gün oluruz diyorsun.
Ama o bir gün hiç gelmeyecek eğer biz müdahale etmezsek.
Gerçekten bu aralar hem ülke olarak hem bölge olarak çok ciddi birlikteliğe ihtiyacımız var. İskenderun ne kaybettiyse bir arada olmadığımızdan kaybettik.
Oysa aradığımız her şey İskenderun’da var. Allah vermiş vereceğini. Ama bizlerin değer bilmesini bekliyor. İskenderun olarak son zamanlarda birlikteliği geliştirmek adına önemli bir çalışma içerisinde olduğumuzu görüyoruz. İskenderun esnaf odalarının birlik ve beraberlik içerisinde kendi halkalarına büyüyerek başkalarını eklemeleri gerçekten çok güzel bir çalışma. Bu birlikteliğin her zaman genişleyerek sürmesini diliyorum.
Gerçekleştirilen toplantıların hepsi farklı simaların olduğunu da görmek çok güzel.
En azından bu birliktelikte, İskenderun Kaymakamı, İskenderun Belediye Başkanı,Ticaret Odası,Ticaret Borsası ve diğer odaların da temsilcileri bir arada olarak sohbet etme imkanı buluyorlar.
En azından kentimizin her konusunu için bir araya gelerek görüşme imkânları da yaratılıyor. Aslında bu tür etnikliklerin yıllar öncesinden olması gerekiyordu. Ben her zaman şu lafı çok severim; Kötü komşu adamı ev sahibi yapar.
Gerçekten böyle.. Bu güne kadar bir birimize karşı tavrımız net değildi. Ama başkaları sayesinde bir araya gelmeyi başardık.
Bu birlikteliğimizin her çatı altında devam etmesi tüm İskenderun halkının isteğidir.
Gerçekleştirilen toplantıların her kesim tarafından desteklenmesi gerekiyor.
İskenderun’un çıkarlarını, İskenderunlular korur. Bir başkası gelipte ya eksiklikleriniz bunlar, siz gerçekten bunları hak etmiyorsunuz diye bir şey söylemezler. Esnaf odalarının bu birlikteliğine siyasi partilerde katılmalı. İskenderun’da bulunan tüm siyasi partiler bir araya gelerek İskenderun’un çıkarlarını konuşmalılar ve ‘Kentimiz için neler yaparız?’ Diye ortak fikir yürütmeliler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.