TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR İMHA EDİLDİ!

Halk sağlığının korunması ve toplumsal düzenin sağlanmasında önemli çabaları bulunan Dörtyol Belediye Zabıtası başarılı bir operasyona daha imza atarak son kullanım tarihi geçmiş olan çok sayıda gıda maddesine el koydu ve imha ederek halkın bozuk gıda tüketmesine engel oldu.
TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR İMHA EDİLDİ!
Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aktaran Dörtyol Belediye Zabıta Müdürü Saadettin Ufuk; “Dörtyol Belediye Zabıtası olarak en önemsediğimiz konuların başında gıda maddelerinin sağlık kurallarına uygun üretilmesi ve dağıtılmasının kontrolünü sağlamak, vatandaşın gönül rahatıyla alışveriş yapabilmelerini temin etmektir” dedi.
Dörtyol Belediye Zabıta Müdürü Saadettin Ufuk yaptığı açıklamada Zabıta olarak özellikle tarihi geçmiş gıdaların kontrolünde çok titiz davrandıklarını, fakat buna rağmen tüketicilerinde bir ürünü alırken son kullanım tarihlerine özellikle dikkat etmelerini isteyerek; “Biz ekip olarak gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerimizde ürün kontrollerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Esnaflarımız da bu konuda oldukça duyarlı. Duyarlı davranan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ama en son yaptığımız kontrolde tarihi geçmiş ürünlere rastladık. Yaptığımız titiz takip sonucunda 131 koli ürünü tutanakla teslim alarak ilgili firma hakkında yasal işlem başlattık. Bu gün Zabıta Ekiplerimizin marifetiyle burada bu ürünlerin hepsini imha ediyoruz. İmha edilen ürün sayısı yaklaşık 20 bin. Bu önemli bir rakam. Vatandaşlarımızın bize yapacakları ihbarlarda bizim için çok önemli. Alo 153 Zabıta hattımız kesintisiz hizmet vermekte ve vatandaşlarımızın her türlü şikayet ve dileklerini hızlı bir şekilde yerine getirmekte” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.