“Üç yıl sonra Hatay’da sulama sorunu kalmayacak”

“Üç yıl sonra Hatay’da sulama sorunu kalmayacak”AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, 3 yıl sonra Hatay’da sulama sorununun ortadan kalkacağını belirtti.
Öntürk, Kırıkhan Sulama Biriliği ile Karasu Sulama Birliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, yıllardır Amik Ovası çiftçisinin, hayalini süsleyen Menzelet-Kılavuzlu projesinin bitme aşamasına geldiğini bildirdi.
Kahramanmaraş’tan Hatay’a gelecek olan 48 kilometrelik sulama kanalının, Nurdağı bölgesindeki 5.5 kilometrelik tünel ve Tahtaköprü Barajı’nın yükseltilme ihalesinin Aralık ayı içerisinde yapılacağını ifade eden Öntürk, şöyle devam etti: “Bu ihalenin yapılmasının ardından bu tünel ve kanalın 3 yıl içerisinde bitirilerek Hatay’ın sulama sorununu ortadan kaldırılacak. Bu proje Hatay çiftçisinin kurtuluşu olacak ve il genelinde sulanmayan bir karış toprak kalmayacaktır. Bu müjdeyi buradan verirken tüm Hatay halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Ziyarette, Kırıkhan Sulama Birliği Başkan Vekili Hamza Kadıoğlu ile Karasu Sulama Birliği Başkanı Cemil Doğan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.