İTSO Meclis Başkanı ‘Belli’ oldu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yıllarca emek veren ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden merhum Mehmet Binbay’ın yerine Okan Belli meclis başkanlığına getirildi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısı İTSO Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi İTSO eski Meclis Başkanı Mehmet Binbay için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İTSO Başkanı Halil Şahin yaptığı konuşmasında, “İskenderun’da yıllarca görev yapan ve ağabeyimiz merhum Mehmet Binbay’ın hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine bir kez daha Allah’dan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yasa gereği meclis başkanının yerine üye seçimi yapılır ancak seçim süresi 6 aydan az bir süre var ise, mevcut meclis başkan vekilinin bu görevi yürütmesi uygun olacağı kanısındayım ve tüm üyelerimizin görüşüne saygılıyım” dedi. İTSO Meclis üyelerinin oy birilği ile Okan Belli’nin Meclis başkanlığı görevi kabul edildi. İTSO Meclis Başkanı ‘Belli’ oldu
Ardından söz alan İTSO yönetim kurulu üyesi Servet Uğutmen, Adana’da düzenlenen Bulut Bilişim’de katıldığı bilişim ve Türkiye Arap Baharından çıkan ülke konularında katıldığı toplantılar hakkında bilgiler verdi. Uğutmen, “Son zamanlarda adını sıkça duymakta olduğumuz bir kavram olan Bulut Bilişim bilgisayarımızda değil de internet üzerinden erişime açık olan dünyanın farklı yerlerinde bulunan sunucular üzerinden çalıştırılmasıdır. Öncelikle mütevazi donanıma sahip PC’lerle yüksek bir iş gücü elde ediliyor. Ayrıca kullanıcılar belli bir ofise yada alana hapsolmadan kurulum gerekmediği için dünyanın her yerinden Bulut bilişim hizmetlerine erişilebiliyor. Bulut bilişim özellikle şirketler için verimli bir çalışma ortamı sunuyor olsa da son zamanlarda kişisel kullanıcılar da bulut bilişimin hizmetlerinden faydalanıyor” dedi.

HAYFA’YA SEFER SAYISI ARTACAK
İskenderun Limanında Mısır ve Hayfa Limanından sonra Suudi Arabistan’a da seferlerin başlayacağını aktaran, Turman Gemi Acenteliği yetkilisi Teoman Gülay, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, “İsrail’in Hayfa şehrine de seferlere başladık. Ürdün’e toplam maliyetimiz 2 bin 650 dolara Hayfa’dan 18 saatte Ürdün kapısına nakliyecilerimizi götürüyoruz. Vizeyi biz yaptırıyoruz. Haftada bir sefer yapıyoruz ve bunu ikiye çıkartabiliriz. 2 bin 500 yolcu kapasiteli gemimiz mevcut. Ürdün’den bizim tarafa çok yoğun talep var. Haftada iki sefer yaparsak 250 araç limanımızdan geçecek” dedi.
Gülay, “İkinci Ro-Ro hattımız da İskenderun Suudi Arabistan arasında 19 saat süren bir seferimiz olacak. 117 aracı yüklüyoruz. Suudi Arabistan’ın Duba limanına götürüyoruz. Suudi Arabistan’a gidiş dönüş 3 bin 100 dolar. Hayfa’ya ise gidiş dönüş 2 bin 650 dolar. Limandan sonraki masraflar ise şoförlere ait. Bir seferde 250 yolcu götürdük. Taleplerimiz oldukça yoğun. Hacı adayları da deniz yolu ile gitmek istiyor ama şu an bunu karşılayamıyoruz. Gemimizin konforu bir Hilton Oteli konforundadır. Hayfa’ya sefer sayısını üçe çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun işletmeciliğini ise İstanbul’da Sisa firması yapıyor. Biz de acente işletmeciliğini yapıyoruz. Hayfa’dan konvoy halinde emniyetli olarak 85 kilometrelik yolu 6 saatte güvenli bir şekilde geçiriyoruz” dedi.

Önceki İçerikİKEM’DE ‘SİYAH ÖNLÜKLÜ’ ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Sonraki İçerikÖğretmenler Günü’nde öldü
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.