“Akıl ve bilimi önde tutmalıyız”

İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nin (AKAD) Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, bütün kültürlerin dünyaya bakan ayrı pencereler olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünyaya ne kadar değişik pencerelerden bakarsak, dünya hakkında o kadar bilgi sahibi oluruz” dedi.“Akıl ve bilimi önde tutmalıyız”
İskenderun’un Mustafa Kemal Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunduğu törende konuşan İskenderun AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, 6 bin metrekare arsa üzerinde temeli atılacak olan Kültür Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Törende yaptığı konuşmasında, Ortadoğu’nun, yakın komşularımızın sıkıntılar ve sorunlar yaşadığı bir dönemde, her inançtan her kesimden insanların, karşılıklı sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü anlayışı içerisinde bir arada olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun AKAD yönetimine ve üyelerine teşekkür etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İnançlarımızı özgürce yaşayabiliyorsak, düşüncelerimizi ifade edebiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde biraradayız, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bunu devam ettireceğiz” dedi.
Alevilik felsefesini bütün insanlar için yol gösterici olması nedeniyle sevdiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Eline, beline, diline sahip olmak ve akıl ve bilimi önde tutmak ve ilimle inancı harmanlayabilmek. Bütün bunlar çok önemlidir. Alevi inancına göre ilim ve amel birbirine eşittir. Eğer ilim amelle birlikte sürdürülemezse kıymeti harbiyesi yoktur düşüncesi vardır” diye konuştu. Törenin olduğu günün ayrıca, Türkiye’nin öğretmenlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olduğu gün, Öğretmenler Günü olduğunu belirterek, kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kültür Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün kültürler dünyaya ayrı açılan pencerelerdir. Bütün kültürlere, pencerelere ne kadar sahip olur, korursak dünya hakkında o kadar bilgi sahibi oluruz” dedi. Herkesin nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamasının arzu edildiğini belirten İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su yaptığı konuşmasında, “Her vatandaşımızın mutluluğu görevlerimiz arasındadır. Bugün kültür merkezinin temelini atacağız. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aleviliğin temelinde incitmemek, incinmemek, sevgi, saygı var. İslamın özünde sevgi, saygı, aşk, muhabbet var” dedi ve konuşmasını şiir kıtasıyla tamamladı. Törende Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Müftü Vekili, Adana AKAD Başkanı da konuştu.
İskenderun’daki alevi düşünce ve kanaat önderi Şeyh Mahmut Reyhani konuşmasında, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, katkılarından dolayı teşekkür etti. Kültür Merkezi’nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Önceki İçerik“Öğretmenin kaybedilmesi, geleceğimizin kaybedilmesidir”
Sonraki İçerikBaşsavcı Tatar’dan İTSO yönetimine ziyaret
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.