Osmaniye eğitim yatırımlarıyla takdir görüyor

Vali Cerrah, Vali Celalettin Cerrah Anadolu Lisesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Kaymak ile birlikte inşaata giden Vali Cerrah, devam eden inşaat hakkında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’tan bilgi aldı. Vali Cerrah, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, Anadolu lisesinin laboratuarları hariç 24 derslik olacağını ve 2012-2013 öğretim yılı Şubat dönemine hazır hale getirileceğini ifade ederek, “Bu okulu devletimizin gönderdiği ödenekler ile yapmaktayız. Bunun yanı sıra orman fidanlık alanının yan tarafında bir lise, bir ilköğretim okulu inşaatı son sürat devam etmektedir. İlköğretim okulu önümüzdeki ay bitecek ve tefrişini yaparak okulumuzu eğitime hazır hale getireceğiz. Anadolu lisesinin de en kısa sürede bitmesini sağlayacağız. Bu yıl eğitimde 4+4+4 sistemine geçmemizden dolayı okul ihtiyacımız vardı. Bu okullarla da önemli öçlüde okul ihtiyacımızı azaltmış olacağız” diye konuştu.Osmaniye eğitim yatırımlarıyla takdir görüyor
Osmaniye’de derslik başına düşen öğrenci adedinin 32 olması gerektiğini söyleyen Vali Cerrah; “Bu yıl uygulanacak olan 4+4+4 sisteminden dolayı derslik başına düşen öğrenci sayımız biraz yüksek. Eğitime girecek olan bu okullarımız ile birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısı düşmüş olacaktır. Bunun yanı sıra hayırsever bir iş adamı ile yaptığımız görüşmede imam hatip ortaokulunun sözünü aldım. Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Bir imam hatip ortaokulu ve aynı zaman da lise olarak kullanılacak büyük bir inşaatımızın temelini önümüzdeki günlerde hayırsever iş adamımız ile birlikte atacağız. Protokolünü yaptığımızda bu iş adamının kim olduğunu görmüş olacağız” dedi.
Osmaniyeli iş adamlarından bir okul isteyen Vali Cerrah; “En büyük arzum Osmaniyeli bir iş adamının Osmaniye’ye okul yapması, buradan müteahhitlere, fıstıkçılara ve Osmaniyeli iş adamlarına sesleniyorum. Lütfen birleşerek Osmaniye ye bir ilköğretim okulu olur, bir lise olabilir, mutlaka bir okul yapmalarını arzu ediyorum. Tüm Osmaniyelerin duymasını istiyorum tekrardan söylüyorum Osmaniyeli iş adamları Osmaniye ye bir okul yaptırsınlar. Bu okulumuzun Osmaniye ye hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.