“Öğretmenlerimiz değişimin anahtarıdır”

“Öğretmenlerimiz değişimin anahtarıdır”İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakam Su, “Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 84’üncü, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 32’inci yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz” dedi ve ekledi:
“Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur” sözlerinde ifade edildiği gibi; Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.