“Engelli çocuklarımızın eğitilmesi çok önemli”

VALİ CERRAH, TOSYALI EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİNDE İNCELEME VE DENETLEMELERDE BULUNDU..

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan ile birlikte okulu ziyaret eden Vali Cerrah okul müdürü Mehmet Durmuş’tan bilgi aldı.
Vali Cerrah, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, “Şu an okulumuzda kayıtlı 72 öğrencimiz bulunuyor. 16 derslikli olan okulumuz 160 öğrenci kapasitesine sahip. Hafif zihinsel engeli olan çocuklarımıza, eğitim uygulama okulumuzda 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ilköğretim eğitimi veriliyor. İş Eğitim Merkezi’nde ise yaş sınırımız yok, burada da engelli çocuklarımıza el sanatları kursları veriliyor. Ayrıca okulumuzda ücretsiz olarak servisimiz ve öğle yemeğimiz de bulunuyor” dedi.“Engelli çocuklarımızın eğitilmesi çok önemli”
Vali Cerrah, Osmaniye’de yaklaşık 10 bin engelli bulunduğunu da kaydederek, “Osmaniye’de engelli çocukları olan tüm aileleri tespit ediyoruz ve okulumuza çocuklarını göndermeleri için davet ediyoruz. Engelli çocuklarımızın eğitilmesi ve hayata kazandırılması çok önemli. Bu nedenle hafif zihinsel engelli çocukları olan ailelerimizin çocuklarını Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne göndermelerini rica ediyorum” dedi.

Önceki İçerikİsrail’e Ro-Ro köprüsü!
Sonraki İçerik“Bilim üretmeden ayağımız yere sağlam basamaz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.