“SPORTİF UYGULAMALAR ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”

Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya ve Konfederasyon Hatay İl Başkanı Haşim Güzel, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya ziyarette yaptığı açıklamada, 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde ilimizde geleneksel çocuk oyunları ile ilgili “Yardımcı Oyun Liderliği ve Aday Hakemlik Semineri” düzenleneceğini ifade etti. Yellikaya, seminerin ilk günü olan 17 Kasım’da Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi’nde teorik çalışma, ikinci gün Hüseyin Özbuğday Lisesi’nde uygulama semineri düzenleneceğini belirtti. “SPORTİF UYGULAMALAR ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”
Genel Başkan Yellikaya; “ Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun faaliyet amacımız, başta okul öncesi eğitim ve ilköğretim olmak üzere tüm çocukların oyun ve spora yönlenmesini sağlamak, burada yetişen çocukların başta Türk çocuk oyunları ve sporu olmak üzere ulusal ve uluslar arası düzeyde elit oyuncu ve sporcu olarak yetişmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. Çocukların sportif yeteneklerini belirlemek, belirlenen yetenekler doğrultusunda gerekli yönlendirmeleri yapmak diğer oyun ve spor federasyonları ile gerekli irtibatı sağlamaktır. Çocuklardaki sosyal, ekonomik, kültürel vb. sorunlarını saptamak, tespit edilen bu sorunların halka duyurulmasını sağlamak, bu sorunların çözümüne çocukların katılmasını sağlamak, değerlerimizi ve geleneklerimizi dejenere eden olumsuz sosyal ve kültürel ilişkilere karşı çocukları yönlendirecek faaliyetlerde bulunmaktır” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, çocuklarımızın pedogojik, zihinsel ve fiziksel gelişimine, eğitim hayatlarına katkı sağlayan bu tür proje ve sportif uygulamaları gönülden desteklediklerini ifade ederken, Antakya’da iki gün sürecek “Yardımcı Oyun Liderliği ve Aday Hakemlik Semineri’ni” başarılı geçmesini temenni ettiğini belirtti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.