Çiftler iskeleden sandal ile nikah salonuna gidebilecek

İnceleme gezisine basın mensupları da eşlik etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek çalışmaları yerinde inceledi

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmaları yerinde inceledi. Basın mensuplarının da eşlik ettiği inceleme gezisine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, asfalt aşamasına gelen yeni Feyezan köprüsü ile başladı.
Feyezan kanalı üzerinde inşa edilen yeni betonarme köprünün uzun yıllar hizmet edeceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Fen İşleri Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, köprünün ardından, büyük bir hızla devam eden içmesuyu şebeke borusu döşenme çalışmalarına geçti.Çiftler iskeleden sandal ile nikah salonuna gidebilecek
Eski içmesuyu şebekesinin yüzde 72 su kaybına neden olduğunu, musluktan akan suyun içilemediğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, döşenmekte olan ductil içmesuyu şebeke borularının sağlığa zararlı hiçbir madde içermediğini ve 100 yıl dayanıklı olduğunu belirtti.
Çalışmalarla ilgili Su ve Kanal Müdürü Garip Sönmez’den bilgi alan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Döşediğimiz ductil borular, dünyanın en kaliteli içmesuyu şebeke borusudur. İçmesuyu şebeke borusu döşeme çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Halkımız musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacak. Gezinti yerlerinde halkımızın içebileceği çeşmeler de yapılacak. Ayrıca içmesuyu şebekesi döşenen mahallelerde yangın hidrantları da monte ediliyor” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin yaptığı çalışma sonucunda, Yıldırımtepe Mahallesi’ndeki deprem yönetmeliğine uygun olmaması, üzerinde çatlaklar oluşması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi nedeniyle yıkılan köprünün yerine yapılan yeni betonarme köprü yapımını da inceledi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni köprünün asfalt çalışmasının ardından hizmete gireceğini söyledi.
Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, köprünün uzun yıllar hizmet verecek şekilde yapıldığını belirtti.
Yıldırımtepe mahallesi sakinleri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Yıldırımtepe mahallesi 375 sokak ile Yıldırımtepe deresinin kesiştiği yerde, dolmuş güzergahının üzerinde yapılan köprü yapımı ile ilgili Fen İşleri Müdürü’nden bilgi alan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentimizin ve halkımızın ihtiyacına yönelik çalışmalar yapıldığını ve tüm çalışmaların, ileriye dönük, kalıcı olacak şekilde planlanarak yaşama geçirildiğini kaydetti.
Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın da eşlik ettiği inceleme gezisi, çelik imalatları tamamlanarak, iç ve dış cephe ince işleri hızla süren nikah salonu ile devam etti.
Sahil kenarında, çelik konstrüksiyon ve camdan oluşan nikah salonunu gezen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hizmete girecek olan 600 kişi kapasiteli nikah salonunda çiftlerin mutlu günlerinde kokteyl de verebileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, nikah salonunda, Atatürk Anıtı arkasındaki yapım çalışması aralıksız devam eden iskele çalışmasını da izledi. Dileyen çiftlerin, iskelenin tamamlanmasıyla, sandal ile nikah salonuna gelebileceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, inceleme gezisini kazık boru çakım çalışması devam eden iskele ile tamamladı.
Şahmerdan yardımıyla yapılan çalışmayı izleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, iskelenin, halkımızı denizle buluşturacağını söyledi. İskele yapım çalışmasında, şahmerdan yardımıyla 105 adet kazık borunun çakımı gerçekleştirildi. İskelenin, kazık boru içi, prekast, kiriş demirleri hazırlanıyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.