“87 gün patates ekmek yedim”

Suriye’de tutuklu bulunan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal, bu ülkeye giden CHP Heyetinin Şam’da Suriye üst düzey yönetimi ile yaptığı görüşmeler sonucu serbest bırakıldı.
CHP heyetinde bulunan Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim aldıklarını, bugün Türkiye’ye döneceklerini bildirdi. Akgül, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Cüneyt Ünal’ı, özgürlüğü için çaba gösteren CHP heyeti ile Türkiye halkına armağan ettiğini söylediğini bildirdi.“87 gün patates ekmek yedim”
Yaklaşık 3 aydan bu yana Suriye’de tutuklu bulunan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal için Yayladağ sınır kapısı üzerinden Karayolu ile Suriye’ye giden CHP heyetinde Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’ün yanı sıra Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ehlibeyt Vakfı Başkanı Ali Eral da bulunuyor. Şam’daki CHP heyetinden Hatay Millitvekili Hasan Akgöl, sağlık durumu iyi olan Ünal’la birlikte gün içerisinde önce Lazkiye’ye, oradan da Türkiye’ye gelmeyi planladıklarını belirtti. CHP’li vekillerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Ünal kendisine, birlikte kaçırıldığı muhabir arkadaşı Beşar Fehmi Kadumi’nin öldüğünün söylendiğini belirtti. CHP’li vekilleri görünce ağladığını söyleyen Ünal, 87 gün boyunca hapiste patates ve ekmek yediğini ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.